Hoe zou de maatschappij eruit zien zonder banken? Een interessante vraag in deze tijden waarin de spaarrentes het ene na het andere dieptepunt bereiken. De bodem van de put is bijna in zicht. Wat rest? Negatieve rente.
Banken die profiteren van je spaargeld, maar je niet belonen. Banken die je persoonsgegevens hebben en alles van je weten. Aan wie je betaalt en wie jou betaalt.
Nieuw Financieel richt zich op de nieuwe financiële wereld, die op dit moment los aan het barsten is. De nieuwe financiën vinden niet meer plaats in de vorm van banken, maar in de vorm van blockchains en cryptocurrencies.
Waarschijnlijk twee begrippen die je misschien eens gehoord hebt, maar waarvan je geen idee hebt wat ze betekenen.
Nieuw Financieel legt het uit en bereidt jou voor om niet alleen om te schakelen naar de nieuwe geldnormen, maar er ook nog eens van te profiteren.
Cryptovaluta zijn een gouden investering gebleken. Bitcoins (slechts één van de vele vormen van cryptovaluta) hebben intussen een astronomische waarde bereikt van boven de € 10.000 per stuk. En dat terwijl de munt nog geen € 0,04 per stuk kostte in 2010!
In 7 jaar tijd heeft de Bitcoin miljonairs gemaakt van velen die in de munt geloofden en zijn blijven geloven. Minstens zoveel mensen hebben spijt als haren op hun hoofd dat ze nooit eerder in de digitale valuta Bitcoin zijn gestapt.
Maar niet getreurd, want er zijn alternatieven.
Nieuw Financieel helpt jou wijzer te worden en helpt jou de goede beslissingen te nemen over cryptocurrencies.
Wat mag je van Nieuw Financieel verwachten?
Nieuw Financieel informeert je over de volgende zaken:
- Bitcoins: Zowel het kopen als verkopen van Bitcoins komen aan de orde. Evenals de beveiliging van Bitcoins.
- Blockchain: Alle informatie over de techniek achter cryptovaluta.
- Hoopvolle alternatieven voor de Bitcoin, zoals Ethereum, Litecoin, Monero, Dash, Iota, Ripple en Reddcoin.
Nieuw Financieel voor Nieuw Vertrouwen
Onderzoek wijst uit dat maar weinig mensen nog echt vertrouwen hebben in de banken. Al sinds de laatste grote financiële crisis, die begon in 2008, zijn mensen hun vertrouwen verloren. Hypotheekrentes bleven stijgen, leningen werden duurder, spaarrentes werden ingekort en banken vielen om.
Logisch dat mensen op zoek gingen naar andere manieren om hun geld te laten groeien. Beleggingen, bijvoorbeeld. Maar ook die pakten niet goed uit en bleken risicovol.
Cryptocurrencies hebben de financiële wereld op zijn kop gezet.
Er is lof voor de Bitcoin, maar ook afkeuring. Critici waarschuwen keer op keer voor een zeepbel, terwijl voorstanders hun volledige vermogen in Bitcoin steken. Twee uitersten, waarin jij als particulier de middenweg moet kiezen. Want hoe kun je profiteren zonder teveel risico te lopen?
De cryptocurrencies zijn de toekomst. Steeds meer bedrijven stappen over op het gebruik van cryptovaluta. Waarom? Omdat ze veilig zijn, in waarde stijgen en – boven alles – volledig buiten de banken om gaan. Banken hebben geen invloed meer over de cryptovaluta. Jij bent de enige die invloed heeft. De enige ook die weet wat je met je cryptogeld doet. Of je er nu een pizza mee wil afrekenen of een jacht val wil kopen.
Dat is misschien nog wel het mooiste van alles. De cryptocurrencies, het Nieuwe Financiële, zorgt voor Nieuw Vertrouwen.