5 redenen om voor een uitvaartverzekering te kiezen

Uitvaartverzekeringen zijn nu niet bepaald de onderwerpen waar je met plezier over nadenkt. En toch kan het goed zijn om even stil te staan bij wat er na uw dood gebeurt. Immers, doodgaan is geen prettige gedachte, maar uw nabestaande met hoge kosten achterlaten is dat evenmin.

 

Onvermijdelijk

De dood is geen prettige gedachte, maar wel onvermijdelijk. We hopen allemaal op een lang, mooi en gelukkig leven. Comfortabel in slaap vallen en vervolgens overlijden als we dik in de 90 zijn is de wens van velen. Maar niet voor iedereen pakt het leven zo uit.

Een ongeluk zit in een klein hoekje en je kan zomaar ineens ziek worden. De kans dat je vandaag zal overlijden is klein, net als de kans dat het morgen gebeurt. Maar in de komende 50, 70 tot 90 jaar wordt die kans alleen maar groter.

 

Even nadenken en weer doorgaan

In die wetenschap is het goed om nu even stil te staan bij je dood en je uitvaart. Overdenk en regel het goed en ga weer door met lekker leven. Je zal merken dat je een stuk zorgelozer zal leven wanneer je weet dat je nabestaanden in elk geval niet hoeven op te draaien voor de hoge kosten van een uitvaart.

Hieronder 5 redenen om een uitvaartverzekering te overwegen.

 

#1 Doodgaan is duur

Heb je wel eens een begrafenis of crematie meegemaakt? Dan was je waarschijnlijk niet bezig met de kosten. Maar er zijn zeer hoge kosten verbonden aan een begrafenis of een crematie. Bijvoorbeeld:

  • Een kist kost op zijn minst enkele honderden euro’s
  • Er zijn kosten voor de afscheidsplechtigheid
  • Het inhuren van een uitvaartverzorger kost enkele honderden tot duizenden euro’s
  • Een grafsteen kost honderden tot duizenden euro’s
  • Kleine kosten voor bloemstukken, postzegels, rouwkaarten en plakjes cake en kopjes koffie worden bij elkaar ook behoorlijk wat

Beknibbelen op een uitvaart doe je niet snel. Je wil immers niet dat een dierbare er “bekaaid” vanaf komt. De kosten voor een  gemiddelde begrafenis of crematie (zonder al teveel poespas) liggen ergens tussen de € 7.000 en € 10.000.

Een verzekering biedt dan uitkomst, want:

  • Je nabestaanden hoeven niet meer na te denken over de kosten en of ze de uitvaart financieel wel kunnen dragen;
  • Je nabestaanden kunnen zich volledig richten op het rouwproces en het afscheid nemen van hun dierbare.

 

#2 Denk aan de nabestaanden

Het mag duidelijk zijn: een uitvaartverzekering sluit je eerder af voor je nabestaanden dan voor jezelf. Die hebben te maken met jouw overlijden.

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering neem je veel zorg en stress bij je partner en kinderen weg. Immers, zij hoeven zich geen zorgen te maken en hen is een mooi afscheid van u gegund.

 

#3 Verzekeren is goedkoop

Een uitvaartverzekering is niet duur. Zeker niet als je de kosten van de verzekering vergelijkt met de kosten die je op moest hoesten op het moment zelf. Een polis kan volledig naar smaak en wensen worden ingericht, maar een goede uitvaartverzekering heb je al voor zo’n € 7 tot € 11 per maand. Dat komt neer op maximaal € 132 per jaar. Dat klinkt heel wat voordeliger dan in één klap € 10.000 op moeten hoesten, nietwaar?

 

#4 Eens geregeld is niet meer aan hoeven denken

Onderzoek wijst uit dat veel Nederlanders de dood en hun begrafenis geen prettig onderwerp vinden. Ze passen struisvogelpolitiek toe. Jaarlijks raken vele gezinnen in de schuldsanering door de onverwachte kosten van een uitvaart.

Jij bent je nu in een uitvaartverzekering aan het verdiepen en daarmee profiteer je van voordeel 4: je regelt het nu en je hoeft er in principe nooit meer aan te denken.

 

#5 Professionele handen

Wat je ook zeker weet is dat je uitvaart straks in professionele handen is. De meeste verzekeraars werken samen met uitvaartverzorgers die hun sporen verdiend hebben en op respectabele en eerzame wijze hun werk doen. Dat betekent dat je nabestaanden in professionele handen zijn. Ze hoeven hooguit een keuze te maken uit een kist en rouwkaarten, maar worden van A tot Z begeleid.

Het is fijn om te weten dat een professional zich over jouw nabestaanden ontfermt als jij er niet meer bent,

 

Bereken de kosten van jouw uitvaart

Er zijn veel soorten uitvaartverzekeringen te verkrijgen. Ook de wijze waarop een verzekeraar te werk gaat, kan verschillen. Zo kun je de polis bij verzekeraar A wel aanpassen en bij verzekeraar B niet. Ook kun je besluiten om de uitvaart niet direct uit handen te geven, maar een geldbedrag toe te kennen aan je nabestaanden waarmee zij de uitvaart kunnen financieren. We helpen je graag om een goede keuze te maken en hebben hieronder wat gegevens op een rijtje gezet. Vul deze in en bekijk de kosten voor een verzekering.

Islamitische of Surinaamse begrafenis

Er is ook nog veel verschil in begrafenissen in verschillende culturen. Een islamitische begrafenis gaat er heel anders aan toe dan een westerse begrafenis. Ook een Surinaamse begrafenis wordt anders beleefd. Het is goed om dit van tevoren te beseffen, want de kosten hiervoor kunnen anders zijn en moeten wel worden meeverzekerd. Vraag hier altijd naar bij de verzekeraar bij wie je een verzekering af wil sluiten.

 

Even stilgestaan… nu weer doorgaan

Voor € 7 tot € 11 per maand neem je je nabestaanden veel zorgen en stress uit handen. En je weet zelf ook dat er na je dood een goede uitvaart voor je zal zijn. Je hebt daar zojuist even kort bij stilgestaan en kunt nu weer doorgaan met de leuke dingen van het leven.

 

Overweeg jij een uitvaartverzekering?