Benieuwd naar Tesla aandelen? (Begin direct met deze 5 stappen)

Nieuwsgierig naar Tesla aandelen? De aandelen van het bedrijf Tesla Motors zijn erg in trek. Onder meer door stimulering vanuit de overheid neemt het rijden in elektrische auto’s alleen maar toe. Dat betekent dus goede zaken voor Tesla. Het kopen van Tesla aandelen lijkt dan ook een goede beslissing te zijn.

In dit uitgebreide artikel informeren we je verder over aandelen in Tesla. We delen een analyse met je en geven antwoord op de vraag: Is het verstandig om aandelen in Tesla te kopen?

Direct handelen in aandelen Tesla? 

De koers van Tesla aandelen beweegt behoorlijk. Dat komt omdat Tesla een vooruitstrevend bedrijf is, maar ook de eerste van haar soort. Tegenslagen komen en gaan en worden opgevolgd door successen. Het is dus heel moeilijk om van tevoren te bepalen wat een aandeel van Tesla gaat doen.

Een goede manier om aandelen in Tesla te verhandelen, is door de cursus van topbelegger Harm van Wijk. Harm van Wijk geeft je de mogelijkheid om mee te kijken bij het beleggen. Hij geeft een gratis training weg voor iedereen die er snel bij is. Klik op de button hieronder om je plekje te reserveren.

Gratis LIVE training Harm van Wijk >>

Tesla koers verwachting

Wat is de Tesla koers verwachting? Zoals gezegd zijn de aandelen in Tesla erg moeilijk te volgen. Dat komt omdat Tesla een vooruitstrevend, modern bedrijf is. CEO Elon Musk is echter niet altijd goed te voorspellen, waardoor de koersen van Tesla ook een duikvlucht naar beneden kunnen nemen. Zakelijke successen en tegenslagen wisselen elkaar af en het is dus moeilijk om de verwachting van de Tesla koers te schetsen. Wat je wel kan doen is naar de feiten kijken. Dat doen we door de koers van een aandeel Tesla in een grafiek te vangen.

 

Aandeel Tesla in grafiek

De feiten spreken misschien wel voor zich.

Tesla aandelen koers

Wie naar deze grafiek kijkt ziet dat Tesla zich de afgelopen vijf jaar behoorlijk ontwikkeld heeft. De koers van aandelen is alleen maar gestegen van om en nabij de $300 naar bijna $1.000.

Helaas kan de koers van de aandelen ook weer dalen en is het maar net de vraag wanneer dat gebeurt. Wil je zowel van dalende als stijgende koersen uitgaan? Meld je dan aan bij Plus500 (Plus500CY Ltd authorized & regulated by CySEC (#250/14)) en handel in Tesla CFD’s. Lees eerst ons artikel: Wat is een cfd?

 

Tesla aandelen waarde

Hoe kan het dat de waarde van Tesla aandelen zo aanzienlijk is gestegen? Jarenlang blijft de prijs van een aandeel hangen rondom de $200 en later $300, om vervolgens te stijgen naar $1.000 per aandeel.

Er zijn een aantal redenen voor de aandeelwaarde van Tesla. We zetten ze op een rijtje:

 • De laatste jaren zijn steeds meer mensen overgestapt op elektrisch rijden
 • Tesla heeft ook auto’s op de markt gebracht voor een wat kleinere portemonnee
 • De regering stimuleert mensen om elektrisch te gaan rijden, waardoor het erg aantrekkelijk wordt een Tesla te kopen
 • Aandelen van Tesla zijn in trek bij investeerders en handelaren, omdat zij hopen dat het bedrijf nog verder zal groeien

Analyse aandeel Tesla

Zoals geschreven is het verstandig om eerst een analyse te doen. Wij helpen je graag door een groot deel van die analyse met je te delen. Door deze analyse krijg je antwoord op een aantal belangrijke vragen, die ook de koers van de Tesla-aandelen bepalen. Die vragen zijn de volgende:

 • Wat is Tesla?
 • Hoe kun je aandelen Tesla kopen?
 • Wat is het risico van beleggen of handelen in Tesla-aandelen?
 • Wie is CEO Elon Musk en waarom speelt hij een rol bij de waarde van de aandelen in Tesla?
 • Wat is de waardering van het aandeel Tesla?
 • Hoe is het koersverloop van Tesla?
 • Wat zijn de resultaten van Tesla Motors?
 • Wat zijn de geschiedenis en toekomst van Tesla?

 

Wat is Tesla?

Tesla is een relatief jong automerk. Tesla is koploper wat elektrisch rijden betreft. Waar oudere autofabrikanten achter Tesla aanlopen, is Tesla de concurrentie steeds een stap voor. Het elektrisch rijden heeft door Tesla Motors een enorme boost gekregen.

Tesla aandelen

Strategie

Als je serieus gaat beleggen in Tesla aandelen, is het handig om te weten welke strategie het bedrijf erop nahoudt.

Tesla heeft een groot aandeel in groen rijden, duurzaamheid en oog voor het milieu. Dat maakt Tesla een geliefd merk. Tesla heeft echter wel het imago van een merk dat alleen voor rijke mensen is weggelegd. Tesla is duidelijk bezig dat imago om te buigen naar een merk voor iedereen. Zeker nu Tesla haar best doet om auto’s meer betaalbaar te maken voor de gewone burger, stijgt de populariteit. Tesla vergroot dus de kans om een nieuwe doelgroep te bereiken. Daarmee stijgt ook de waarde van een Tesla-aandeel.

Om de productie van haar auto’s flink op te kunnen schalen heeft Tesla onlangs een grote fabriek in China geopend.

Aangezien fossiele brandstoffen op gaan raken, heeft Tesla een groot probleem getackeld. Het zorgt ervoor dat elektrisch rijden mogelijk gaat zijn en benzine en diesel gemist kunnen worden.

 

Producten van Tesla

Tesla is erg van het innoveren. Geavanceerde technieken zijn eerder regel dan uitzondering en duurzaamheid blijft bovenaan op de agenda staan. Wat kunnen we in de toekomst zoal van Tesla (blijven) verwachten?

 

Nog meer elektrisch rijden

De Roadster stamt alweer uit 2008. Niet veel later kwam het Tesla met Model S. Een zeer efficiënte, veilige auto voor de huidige tijd.

De auto was voorzien van draadloze updates en een steeds beter werkende software. Als we kijken naar de inhoud van de auto, is deze relatief laag geprijsd.

Maar Tesla wil het niet alleen bij auto’s houden. Er moet nog meer elektrisch gereden worden, zoals met vrachtwagens. Dat is één van de punten waar Tesla zich nu op focust.

Kijkend naar die ontwikkeling zit er mogelijk een revolutie aan te komen. Dat is een mooi moment om Tesla aandelen te kopen of te verhandelen!

Aandelen Tesla kopen

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een ander puntje op de agenda van Tesla. Ze levert dan ook tal van duurzame energieproducten af, zoals de Powerwall, de Powerpack en het Solar Roof.

Tesla wil ecosystemen opzetten die voor duurzame energie zorgen. Hoe ver is Tesla nog verwijderd van een auto die volledig op zonne-energie rijdt en dus geen oplaadpunt meer nodig heeft anders dan de zon?

De duurzame energieproducten op zonnekracht zijn ideaal om te gebruiken in woningen en bedrijven. Ook hier is Tesla een leidende speler in.

 

Betaalbare Tesla’s

We noemden het eerder in dit artikel al even: Tesla wil een nieuwe doelgroep bereiken door haar auto’s goedkoper te maken. De eerste goedkopere Tesla’s zijn al op de markt gebracht. Eerlijk is eerlijk: nog steeds zijn het niet de goedkoopste auto’s, maar het is wel een mooie ontwikkeling om te zien dat Tesla erom geeft dat ook mensen met minder geld kunnen profiteren van de vele voordelen die elektrisch rijden te bieden heeft.

 

SUV Tesla

Tot slot heeft Tesla onlangs haar volgende SUV-model gepresenteerd. De meningen over de Tesla SUV’s lopen uiteen, maar daar laat Tesla zich niet door weerhouden. Het aantal bestellingen van de SUV’s blijft namelijk erg hoog.

 

Hoe kun je Tesla aandelen kopen?

Tesla is een bedrijf vol mogelijkheden. De koers van Tesla aandelen is echter niet te vertrouwen. Wat nu als je aandelen in Tesla wil kopen? Volg bij voorkeur ons stappenplan om te voorkomen dat je later spijt krijgt.

 

Stap 1: doe onderzoek naar Tesla aandelen

Momenteel is Tesla een van de populairste automerken. Dat betekent dat ook de aandelen van Tesla gretig aftrek vinden. Mensen kopen Tesla aandelen voornamelijk omdat ze achter het bedrijf staan.

Maar dat is een beetje kortzichtig.

Het is aan te raden om aandelen alleen te kopen als het bedrijf erachter potentie heeft. Doe daarom een goede analyse en bekijk wat de kapitaalpositie en toekomstvisie van Tesla zijn. Is het aannemelijk dat Tesla nog verder gaat groeien en een grote speler zal blijven? Dan is het een goed aandeel om in je portefeuille te hebben.

 

Stap 2: zoek een broker

Aandelen kun je kopen bij tal van online brokers. Maar de brokers doen ook hun best om de beste voorwaarden te scheppen. Bij de ene broker betaal je daarom de minste transactiekosten, de andere broker heeft geen administratiekosten.

Harm van Wijk is een ervaren belegger. Schrijf je gratis in voor zijn training en je leert hoe je succesvol een broker kunt vinden.

Zoek in ieder geval een partij waarbij jij je prettig voelt. Lees ook altijd de voorwaarden van een partij goed door, zodat je later niet voor verrassingen komt te staan.

 

Stap 3: bepaal een goed moment om een Tesla aandeel te kopen

In stap 1 heb je een analyse van Tesla gemaakt en in stap 2 heb je voor een broker gekozen. Nu is het zaak om een goed moment te bepalen wanneer je het aandeel aan wil schaffen.

Voor de hand liggend is om het aandeel direct te komen. Je sluit dan een market order. Als je het aandeel voor lange tijd wil vasthouden is dat prima.

Actieve handelaren kiezen echter vooral voor limiet orders. Dan koop je het aandeel pas als deze een bepaalde prijs heeft. Je kan die limiet order dus ook lager instellen dan de koers op dat moment. Dit doen actieve handelaars omdat ze meer controle hebben op het aandeel en in willen spelen op de fluctuerende koersen van het Tesla aandeel.

Tot slot kun je ook kiezen om elke maand aandelen te kopen voor een bepaald bedrag, ongeacht de waarde van de aandelen op dit moment. Door te sprokkelen bouw je steeds meer Tesla-aandelen op en kun je gestaag blijven profiteren zolang het bedrijf een stijgende koers laat zien.

 

Stap 4: bepaal je inleg

Grote kans dat als je enthousiast bent over een aandeel, je er veel van wil kopen. Maar ga altijd na hoeveel geld je kunt missen. En wil je al dat geld in dezelfde aandelen stoppen of is het verstandiger om te gaan spreiden over meerdere producten.

Het advies is om te spreiden, zodat je niet op één paard inzet. Maar als je analyse goed bevalt kan dat tegen je gevoel indruisen. Daarom raden we je het demo-account van Plus500 aan. Oefen met beleggen en ervaar zelf de gevolgen van je acties, zonder dat je direct met echt geld aan het handelen bent.

 

Stap 5: vasthouden of verkopen?

Nu je eenmaal aandelen of cfd’s gekocht hebt, is het natuurlijk de vraag hoe lang je die vast gaat houden. Wat is een goed moment om je Tesla aandelen te verkopen? Houd daarom de koersen en het nieuws goed in de gaten. Vanaf nu moet je stap 1 eigenlijk dagelijks herhalen om te bepalen of je er nog verstandig aan doet je Tesla-aandelen vast te houden.

Tesla aandelen kopen of verhandelen

 

Volg de gratis live training van Harm van Wijk

Vind je het interessant om meer te weten te komen over het kopen en verhandelen van aandelen? Dan is Harm van Wijk de ideale persoon om jou dat uit te leggen. Zijn jarenlange ervaring heeft hij vertaald naar een praktische training die jij nu gratis kunt volgen. Schrijf je in om je plekje te reserveren!

Gratis LIVE training Harm van Wijk >>

 

Wat is het risico van beleggen of handelen in Tesla-aandelen?

Tesla-aandelen verhandelen of kopen neemt een aantal risico’s met zich mee. Deze risico’s kun je meenemen in je analyse van de Tesla-aandelen.

Op korte termijn lijkt het tekort aan batterijen voor Tesla een probleem te worden, zeker als het bedrijf door blijft groeien zoals het nu doet. Op dit moment is er een vrij beperkte productie van Tesla’s, maar wanneer dat er meer worden, zijn er ook meer batterijen nodig.

Een ander risico voor Tesla is de olieprijs. Zodra de prijs van een vat olie lager wordt, zijn mensen eerder geneigd te tanken en is het idee van elektrisch rijden niet meer van toepassing. Door onder andere de coronacrisis werd dat goed duidelijk. Waar Tesla aan het groeien was, leidden de lagere benzineprijzen ervoor dat mensen toch voor merken kozen waarbij zowel benzine getankt kan worden als elektrisch gereden.

Los van deze risico’s, is ook de concurrentie aan het toenemen. Steeds meer automerken stappen over op elektrisch rijden, waardoor het aandeel van Tesla afneemt. De Chevrolet Bolt en Nissan Leaf zijn slechts twee voorbeelden van elektrische auto’s.

Hoge kapitaalkosten zijn een ander risico dat Tesla loopt. Er wordt veel verdiend, maar ook veel uitgegeven om meer fabrieken te openen. Op de lange termijn bestaat natuurlijk de kans dat dit tot nog meer winst gaat leiden, maar dat valt nooit met zekerheid te zeggen.

Tot slot is topman en CEO van Tesla een groot risico. Elon Musk is een drukbezet man, die meerdere ondernemingen leidt. Hij is onder andere  bezig met het opzetten van commerciële ruimtereizen via zijn bedrijf SpaceX. Wanneer Musk zijn interesse in Tesla verliest en het bedrijf zou verkopen, bestaat de kans dat dit geen goed doet aan de Tesla-aandelen.

Kort samengevat, kent handelen in Tesla aandelen de volgende risico’s:

 • Tekort aan batterijen
 • Lage olieprijzen
 • Concurrentie andere automerken
 • Hoge kapitaalkosten
 • CEO Elon Musk

 

Elon Musk

Wie is CEO Elon Musk en waarom speelt hij een grote rol bij de waarde van aandelen in Tesla?

Elon Musk is veelvuldig in het nieuws. Hij is zeer excentriek en laat zich op sociale media vaak provocerend uit.

Zodra Elon Musk iets positiefs zegt, heeft dit vrijwel direct gevolgen op de koersen van Tesla. Maar bij een negatieve uiting geldt dat ook.

Elon Musk lijkt er zelf weinig mee te zitten. Hij ziet waarschijnlijk als geen ander dat aandacht aandacht is: positief of negatief.

 

Wat is de waardering van het aandeel Tesla?

Zoals eerder in dit artikel al geadviseerd werd, is het handig om vooraf goed naar de cijfers van Tesla te kijken. Dan bepaal je namelijk real time hoe de waardering van het Tesla-aandeel eruit ziet.

Kijkend naar de cijfers kunnen we zeggen dat op dit moment de aandelenkoers van Tesla vrij hoog ligt. Zeker als je die vergelijkt met andere automerken. Het merk Ford haalt een hogere omzet, maar de marktwaarde is ongeveer gelijk aan Tesla.

Dat betekent dat veel beleggers aanzienlijk veel vertrouwen hebben in de aandelen van Tesla. Ze verwachten groei en meer vernieuwingen. Niet gek, als je ziet wat Tesla in een paar jaar heeft bereikt tegenover Ford dat al een eeuw meedraait.

De grootste uitdaging voor Tesla is vooral om echt winst te gaan maken. Wat we nu zien is dat vrijwel elke dollar winst opnieuw in het bedrijf gestoken wordt. Dat is op zich logisch, want Tesla is vooruitstrevend, maar ook risicovol.

 

Hoe is het koersverloop van Tesla?

Tesla-aandelen staan nauwelijks stil. Dat maakt het lastig om het koersverloop te voorspellen. Aandelen van Tesla worden vooral gewaardeerd op de potentie van het merk. Maar potentie is een vrij subjectief item, waar weinig over te zeggen valt.

De miljoenen beleggers die in Tesla-aandelen zijn gestapt bepalen de koers.

Als actieve belegger kan het dus nog alle kanten op gaan. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om juist in die koersverschillen te gaan handelen.

 

Wat zijn de resultaten van Tesla Motors?

In 2019 steeg het aandeel van Tesla naar een recordhoogte. Dat jaar waren er maar liefst 112.000 auto’s verkocht waar een verkoop van 105.000 auto’s voorzien was. Dat was een financiële meevaller die zelfs Tesla niet had zien aankomen.

Dat deed iets met de aandelen van Tesla, zoals je in de grafiek hieronder kunt zien.

De omzet en winst van Tesla blijven echter heen en weer springen. Zeker toen in 2019 het bedrijf succesvol was gingen nog meer mensen aandelen in Tesla kopen. Daardoor steeg het aandeel aanzienlijk.

Tesla aandelen koers

Wat zijn de geschiedenis en toekomst van Tesla?

Wat ook handig is om mee te nemen in een analyse van een aandeel zijn de geschiedenis en toekomst van een bedrijf.

De geschiedenis bestaat uit feiten en bieden dus veel nuttige informatie. Wat kunnen we zeggen over de geschiedenis en toekomst van Tesla?

Geschiedenis

In 2003 werd het bedrijf Tesla begonnen door Marx Tarpenning en Martin Eberhand. Deze twee ondernemers wilden een elektrische sportwagen op de markt brengen. Ze kregen de steun van een van de mede-oprichters van het online betalingssysteem PayPay: Elon Musk.

Door een ruzie werd Musk weggestuurd bij PayPal en kon hij zich ook op Tesla richten. Hij investeerde veel geld in het bedrijf en zorgde dat er gedegen onderzoek kon worden gedaan. Zo werden de elektrische auto’s zoals we ze vandaag de dag kennen een feit.

Toekomst

CEO Elon Musk heeft een heldere visie voor zijn bedrijven. Die visie botst nogal eens met de gevestigde orde, maar van opgeven is geen sprake. Musk is een miljardair die pas rust zal hebben als de eerste kolonies op Mars te vinden zijn. Het liefst dankzij zijn eigen bedrijf SpaceX.

Wat Tesla betreft heeft hij de missie om duurzaam rijden voor iedereen mogelijk te maken. Daar wordt op dit moment hard aan gewerkt. Elon Musk stort zich met hart en ziel in zijn bedrijven. Ook in Tesla.

 

Aandelen verhandelen?

Wil jij ook een succesvolle belegger worden en handelen in aandelen van Tesla? Wil jij aandelen van Tesla kopen op een moment dat de koers laag is om je slag te slaan als die hoog is? Dan adviseren we je de training van Harm van Wijk te volgen. Hij legt je alle belangrijke aspecten van het beleggen in duidelijke taal uit. Harm van Wijk is een grote speler in de financiële wereld en verschijnt regelmatig in Business Class, op NPO1 en NPO2 en bij EenVandaag.

Reserveer je gratis plekje in zijn training voor het te laat is!

Gratis LIVE training Harm van Wijk >>