Word ook… Miljonair met een gewone baan! (Oeds-Jan Postma)

Miljonair met een gewone baan, geschreven door Oeds-Jan Postma is een boek over beleggen voor de gewone man en vrouw. Daarmee is “Miljonair met een gewone baan” een welkome afwisseling tussen de vele boeken die al over beleggen geschreven zijn.

Oeds-Jan Postma beschrijft in zijn boek hoe hij het voor elkaar heeft gekregen om rond zijn veertigste miljonair te zijn. En Oeds-Jan Postma zelf is geen bankdirecteur en heeft ook geen succesvolle onderneming opgezet. Hij heeft, wat hij zelf noemt, een gewone baan.

Miljonair met een gewone baan

Hoe kun je miljonair met een gewone baan worden, vraag je je vast af. Oeds-Jan legt het in zijn boek zeer kundig aan je uit. De kern van het verhaal – zonder al teveel over de inhoud te verklappen – is: beleggen.

Slow beleggen, noemt Oeds-Jan dat. Beleggen met een minimaal risico en gespreid over een lange tijd. In zijn geval over dertig jaar. In die dertig jaar zorgt rente op rente, de uitkering van dividend en het vasthouden van zijn plan, ervoor dat hij miljonair is.

Miljonair met een gewone baan

Miljonair met een gewone baan pdf en luisterboek

Het boek Miljonair met een gewone baan is ook als ebook (pdf) en als luisterboek te bestellen. Het luisterboek van Miljonair met een gewone baan wordt voorgelezen door Jakob Krabbé.

 

Oeds-Jan Postma, de Gelddokter

Wie is Oeds-Jan Postma, behalve de schrijver van “Miljonair met een gewone baan?” Oeds-Jan is behalve schrijver ook econoom en had een carrière als marketingmanager. In die tijd stelde hij het als zijn doel om zo snel mogelijk financieel onafhankelijk te raken.

Nu hij de status van miljonair bereikt heeft, noemt hij zich de Gelddokter. Als de Gelddokter helpt hij andere mensen om verstandig met geld om te gaan. Hij geeft ook trainingen en helpt individuele klanten.

Wil je meer ver Oeds-Jan weten? In zijn boek vertelt hij je nog veel meer over zichzelf. Ook heeft Oeds-Jan Postma een blog.

Oeds-Jan Postma, de Gelddokter en schrijver van Miljonair met een gewone baan

Oeds-Jan Postma help als de Gelddokter anderen om te gaan met geld en is schrijver van Miljonair met een gewone baan.

Uitgavenpatroon en besparen

In het boek “Miljonair met een gewone baan” gooit Oeds-Jan Postma je gelukkig niet dood met allerlei beleggingsinformatie. Die kunnen we online ook wel vinden. Wat hij je namelijk ook vertelt is hoe je uitgavenpatroon een rol speelt bij het behalen van de miljonairsstatus. Oeds-Jan stelt bijvoorbeeld dat het niet verstandig is om als miljonair in een villawijk te gaan wonen, want de psychologie van mensen dwingt ons dan naar de buren te kijken. En voor we het weten kopen we net zo’n dure auto als de buurman, willen we ook een jacht en minstens drie keer per jaar luxe op vakantie. Nee, Oeds-Jan Postma blijft gewoon in zijn tussenwoning wonen en adviseert jou dat ook te doen.

Tevens krijg je allerlei tips en adviezen over hoe je op termijn geld uit kunt sparen. Oeds-Jan Postma geeft tips over het kopen van een (tweedehands) auto, maar ook hoe je het onderhoud van je huis aan kunt pakken.

 

Mening over het boek

Het boek – uitgeven door uitgeverij Haystack – bevat 261 pagina’s is erg prettig leesbaar. Het is in vrij eenvoudige taal opgesteld door een man die weet waarover hij het heeft. Het fijne aan dit boek is dat het door een grote groep mensen gevolgd kan worden. Zowel de beginnende belegger als de belegger met meer ervaring kan iets leren uit dit boek. In het boek geeft Oeds-Jan Postma je tal van voorbeelden uit zijn eigen leven, die je één op één kunt kopiëren. Er zitten echter ook voorbeelden bij waar je wel wat voor moet voelen. Hier en daar zal je misschien iets in moeten leveren, maar ergens ander valt weer veel winst te behalen.

Hoewel het boek het misschien niet bewust doet, krijg je ook een positief gevoel bij consuminderen. Zeker als je weet dat je daardoor een grote financiële buffer op kunt bouwen voor later (en wellicht eerder kunt stoppen met werken).

We kunnen het boek Miljonair met een gewone baan van de Gelddokter Oeds-Jan Postma dan ook zeker aanraden. Bestel het boek via zijn website of via bol.com.