$ 850 miljoen voor Telegram in voorverkoop

Telegram – een chatapp die in 2013 werd opgericht door de broers Pavel en Nikolaj Doerov – heeft in een voorverkoop maar liefst $ 850 miljoen opgehaald. Daarmee is het de meest winstgevende voorverkoop in cryptovaluta en blockchaintoepassingen ooit.

 

Telegram

Telegram is een begrip onder crypto-investeerders. Wereldwijd wordt dan ook door veel mensen gebruik gemaakt van deze app. Iedereen die op de hoogte wil blijven van wat er speeld in cryptoland, kan niet om Telegram heen.

Telegram heeft dan ook begrijpelijk een zeer belangrijke positie in de cryptowereld ingenomen, welke de belangstelling heeft gewekt bij grote investeerders.

 

TON blockchain

Telegram heeft het geld opgehaald om haar eigen TON blockchain verder te kunnen ontwikkelen. Ook zal het geld gebruikt gaan worden om het bestaande Telegram te onderhouden, waaronder de service Telegram Messenger.

 

Investeerders

Het merendeel van het geld dat voor de TON blockchain werd opgehaald komt van investeerders en venture capitalbedrijven, die geloven in de ontwikkeling van TON. De ICO van TON staat gepland voor maart. Telegram wil daar in principe $ 600 miljoen ophalen, maar het kan zomaar meer worden. Bloomberg heeft namelijk voorgesteld om de ICO te verhogen naar $ 1,15 miljard.

Als dat geld wordt opgehaald, leidt dat tot een totaal van $ 2 miljard.

 

TON blockchain

The Telegram Open Network blockchain (TON blockchain) wil een platform bouwen voor zichzelf, zonder gebruik te maken van bestaande blockchaintechnologieën, zoals Ethereum en Bitcoin.

In de toekomst wil TON zich gaan focussen op het ontwikkelen van een gedecentraliseerd internet waar Dapps op ontwikkeld kunnen worden en waarbij “slimme” contracten een rol gaan spelen.

De broers Doerov zijn overigens niet de eerste de besten, want ze staan ook aan de wieg van VKontakte, de Russische variant van Facebook.