Beleggen via DEGIRO

DEGIRO is een broker waar je terecht kunt om te beleggen, bijvoorbeeld in aandelen en etf’s. In dit artikel zetten we de belangrijkste weetjes over DEGIRO op een rij. Alle informatie is afkomstig van en terug te lezen op de website van DEGIRO zelf.

Over DEGIRO

DEGIRO is sinds 2013 online aanwezig in Nederland. Naast Nederland is DEGIRO actief in 18 Europese landen. Meer dan 1 miljoen (particuliere) beleggers profiteren bij DEGIRO van een concurrerende provisiestructuur, waardoor DEGIRO in korte tijd uit kon groeien tot een van de grootste brokers in Europa. Door meer dan 65 internationale onderscheiding wordt DEGIRO de beste en goedkoopste manier van online investeren genoemd.

Hieronder een overzicht van enkele onderscheidingen die aan DEGIRO zijn toegekend:

  • Fairest Online Broker (German Fairness Award 2020, Germany)
  • Best Stockbroker (Rankia 2019, Spain)
  • Best Customer Service (Rankia 2019, Spain)
  • Best Broker for Stock Trading (BrokerChooser 2020, UK)
  • Best Discount Broker (BrokerChooser 2020, UK)
  • Best Broker (Cashcow Award 2019, Netherlands)
  • Best Stockbroker (Rankia 2019, Portugal)
  • Best online broker (Börse-online.de 2019, Germany)
  • 1st Place (Broker-test.de Daytrade Broker 2019, Germany)
  • Broker of the Year (Danish Shareholders Association 2018, Denmark)

 

In 2020 bundelde DEGIRO haar krachten met flatex Banken.

DEGIRO is een gereguleerde broker. DEGIRO staat geregistreerd bij de Kamer van Koophandel in Amsterdam onder nummer 34342820, staat onder gedragstoezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en onder prudentieel toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB). DEGIRO beschikt over een vergunning onder artikel 2:96 van de Wet op het Financieel Toezicht, waarmee DEGIRO op kan treden als beleggingsonderneming.

 

Missie en visie

DEGIRO wil een toegevoegde waarde bieden door betaalbare, op maat gemaakte financiële diensten te ontwikkelen voor wereldwijde investeerders. Door financiële kennis te combineren met technologie creëert DEGIRO hoogwaardige en kosteneffectieve financiële diensten. De lage kosten van DEGIRO zijn haar unique selling point.

DEGIRO wil mensen volledige controle geven over hun financiën en hen helpen bij het realiseren van hun doelen. Dit doet DEGIRO door middel van een krachtige, uitgebreide software. Maar ook door educatie en transparantie.

Waar financiële producten doorgaans als complex gezien worden, streeft DEGIRO ernaar de zaken zo eenvoudig mogelijk te maken.

DEGIRO vindt het erg belangrijk om veiligheid als prioriteit te stellen, omdat investeerders een aanzienlijk deel van hun vermogen aan DEGIRO toevertrouwen.

 

Aanmaken account

Een account aanmaken bij DEGIRO doe je via de website of de app. Deze kun je downloaden op je telefoon. Bij het aanmaken van een account heeft DEGIRO informatie nodig die je stapsgewijs aan kunt leveren. Bij het aanmaken van een account kun je ook een bankrekening koppelen aan je beleggersrekening bij DEGIRO.

Waarschuwing: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Ga naar DEGIRO

 

Producten

Zowel voor de beginnende belegger als de ervaren belegger heeft DEGIRO financiële producten in huis. Het gaat om aandelen, obligaties, etf’s en hefboomproducten. Cfd’s biedt DEGIRO niet aan. Omdat DEGIRO het belangrijk vindt dat beleggers weten wat ze doen, wordt er voorzien in een stukje educatie door toetsen af te nemen. Via DEGIRO kunnen mensen terecht bij verschillende financiële producten van meer dan 50 beurzen over de hele wereld.

 

Vergoedingen

DEGIRO streeft er naar goedkoop te zijn. De vergoedingen bij DEGIRO zijn dan ook zo laag mogelijk, maar wel afhankelijk van de beurzen en producten waarop gehandeld wordt. Op de website van DEGIRO vind je de meest actuele tarieven terug in een handig vergelijk.