Beleggers aan het woord: Rein slaat een brug tussen penny stocks en hoog dividend aandelen in Amerika

Beleggen is voor de een vanzelfsprekend, voor de ander een nieuwe wereld. In de rubriek ‘Beleggers aan het woord’ kijken we mee over de schouder van ervaren en minder ervaren beleggers. Ditmaal kijken we mee met Rein Koning, die middels pennystocks een brug slaat naar hoog dividend aandelen in Amerika. Hoe doet hij dat en wat levert het hem op?

Wanneer ben je begonnen met beleggen?

Vijf jaar geleden ben ik begonnen met wat beleggingsfondsen. Een paar vrienden van me deden dat ook en hadden het er veel over, dus ik besloot mee te doen. Maar daar was ik niet zo tevreden over. Het ging langzaam en het viel me op dat de samenstelling van die fondsen zomaar kon veranderen. Ik had te weinig grip en begon me in te lezen. Zo kwam ik op hoog dividend aandelen uit. Eerst wereldwijd, waarbij ook veel Nederlandse aandelen, maar tegenwoordig vrijwel alleen maar Amerikaans.

 

Wat bedoel je met de brug die je slaat tussen pennystocks en hoog dividend?

Pennystocks zijn weer een heel andere tak van sport, maar die vind ik wel heel erg leuk. Je kan voor relatief weinig geld over heel veel aandelen komen te beschikken. Het is dan de vraag of die aandelen in een flow terecht gaan komen. Dat heb ik een paar keer mee mogen maken. Een aandeel kocht ik voor $ 0,002 in en is voor ruim $ 1,2 van de hand gegaan. Ik had er 5.000, dus dat tikte goed aan. Zo ben ik de brug gaan slaan naar hoog dividend, want die $ 6.000 heb ik belegd in verschillende Amerikaanse aandelen, waaronder Air Liquid. Die hebben een dividend van 2%, wat niet bijster hoog is, maar wel een zekerheid biedt. Die 2% krijg ik jaarlijks uitbetaald en mijn dividend portefeuille groeit.

 

Je houdt van risico?

Vanwege de pennystocks? Risico zou ik het niet willen noemen. Ik vind het eerder de uitdaging om pennystocks te selecteren die potentie bieden. Dan is er nog steeds risico, want je zit vaak met over the counter markets, maar de winsten zijn gigantisch. Ik gooi er dan ook hooguit $ 100 tegenaan per pennystock. Ik volg het nieuws en zit in diverse groepen over pennystocks. Dus ik houd een vinger aan de pols.

 

Wat levert dit je op?

Als ik alleen in pennystocks zou handelen zou het me veel op kunnen leveren. Dan zou ik makkelijk $ 20.000 of zelfs $ 30.000 in een pennystock kunnen gooien. Als die 1000% groeit, wat vaker is voorgekomen, ben ik binnen. Maar daar ben ik te voorzichtig voor. Ik speel op de lange termijn. In dit tempo gaat mijn portefeuille rond mijn 50e tussen de 1 en 1,5 miljoen dollar zijn. Met een gemiddeld dividend van 7% krijg ik dan dus tussen de $ 70.000 en $ 105.000 uitbetaald. Het duurt nog even voor ik er ben, maar ik heb hier wel een goed gevoel bij. In Amerika doen ze niet anders.

 

Samengevat

Rein maakt een interessante verbinding tussen risicovolle pennystocks, waarbij hij potentie verwacht, en hoog dividend Amerikaanse aandelen. Kort gezegd zet hij de winst die hij op pennystocks maakt weg in hoog dividend aandelen, welke hem jaarlijks een redelijk stabiel inkomen opleveren.

Dit is een mooie manier om te voorzien in je oude dag. Rein geeft aan dat veel Amerikanen dit ook doen. Dat komt omdat de voorzieningen vanuit de regering daar veel minder sterk geregeld zijn dan bijvoorbeeld in Nederland. Pensioenen werken daar heel anders en Amerikanen zijn na hun pensioen (als ze al met pensioen gaan) aangewezen op hun eigen spaargeld. Beleggen in dividend aandelen wordt Amerikanen dan ook met de paplepel ingegoten. Voor ons is het geluk dat wij ook toegang hebben tot die aandelen.

 

30 winstgevende aandelen in 5 minuten

Wil jij goed beginnen? Lees dan de gratis handleiding over hoe je 30 winstgevende aandelen kunt selecteren in amper 5 minuten tijd.

Ontdek 30 winstgevende aandelen