Ripple gaat als een raket

Een paar weken geleden kwam Ripple voor het eerst in het nieuws. Ze stootte Litecoin van de derde positie op de ranglijst van cryptomunten qua marktwaarde. Het vertrouwen in Ripple is groot. Inmiddels zijn 15 grootbanken met het Ripple Transactie Protocol aan het werk gegaan.

De enige gecentraliseerde cryptomunt kan wel eens de nieuwe hit van 2018 worden.

 

Nog maar het begin

Volgens experts op cryptofora is de stijging van Ripple (op 30 december werd de $ 2 grens overschreden) nog maar het begin. Zeker als meer banken zich aansluiten bij de Ripple én de Japanse en Zuid-Koreaanse overheid zich in de munt kunnen vinden, kan het hard gaan.

De koersstijging is enorm.

In het begin van december bedroeg de waarde van 1 Ripple $ 0,25, aan het eind was dat op het hoogtepunt (30 december) maar liefst $ 2,33. Binnen een maand is de waarde dus bijna 1.000% toegenomen.

Om aan te geven hoe snel het gegaan is: aan het begin van 2017 kostte 1 Ripple nog slechts $ 0,006523 per eenheid.

 

Waardevol

Experts en deskundigen zijn het erover eens: Ripple is Ethereum voorbij wat waarde betreft. Enkel de Bitcoin staat nog boven Ripple. 2018 zal dan ook voor Ripplehouders een spannend en turbulent jaar kunnen worden.

 

Technologie

Ripple is meer dan alleen een cryptomunt. Er zit een complete technologie achter. In een notendop zorgt Ripple er met haar transactieprotocol (RTP, Ripple Transaction Protocol) voor dat betalingen internationaal sneller, soepeler en goedkoper verlopen.

Die technologie is zo sterk dat banken hun huidige technologie over boord zetten. Ripple bedient dus banken, wat veel andere cryptomunten niet doen. Die positie maakt Ripple erg stevig.

 

Verwachting

De waarde van Ripple neemt toe als de technologie meer aandacht krijgt. Het blijft natuurlijk speculeren, maar van Ripple zijn de verwachtingen hoog. In 2018 staat een groot aantal zaken te gebeuren die de waarde van Ripple kunnen verhogen:

  • Japanse en Zuid-Koreaanse banken tonen belangstelling en willen Ripple mogelijk in gaan zetten;
  • Ripple wordt toegevoegd aan meerdere exchanges, waaronder Coinbase;
  • De verwachting is dat Ripple meer in het nieuws zal zijn nu ze zich mag meten met Ethereum, Bitcoin en Litecoin.