Ripple niet op Coinbase, maar wel in Azië

Vervelend nieuws voor houders van Ripple op 4 januari. CoinBase ontkende de geruchten dat ze de Ripple cryptocurrency XRP aan haar database zou toevoegen. Het gevolg? Ripple ging enorm onderuit. Waar ze voor 4 januari de $ 3 dreigde aan te tikken, stuiterde ze terug naar rond de $ 2 per munt.

Waarschijnlijk reageerden veel Ripple-houders in paniek en verkochten ze massaal hun Ripple. Maar er is nog steeds veel hoop voor Ripple. Geen reden om de munten al weg te doen. Lees hier de 4 belangrijkste redenen om Ripple te houden.

 

#1 Ripple blijft het nieuws domineren

Ook slecht nieuws is goed nieuws. En zoals dat gaat met actualiteiten worden ze op sociale media uitgebreid besproken. Er wordt dan ook druk getwitterd over Ripple en de meeste mensen zien het positief in.

Zolang Ripple genoemd blijft worden, hoef je je nergens druk over te maken.

 

#2 Ripple is ondergewaardeerd

Overal waar je over Ripple leest, is te lezen dat de munt onderwaardeert wordt. “Ze is te goedkoop,” zeggen experts. Nog wel. Als Ripple wel de waardering krijgt die ze volgens kenners verdient, kan de waarde ineens omhoog schieten.

 

#3 Veel vertrouwen in technologie

Wat technologie betreft is Ripple het meest ver gekomen. De technologie van Bitcoin, Ethereum en Litecoin wordt niet gebruikt door grote banken. Ripple windt de ene na de andere bank (lees: Santander, American Express) om haar vinger en doet wat ze belooft: sneller, goedkopere en makkelijker internationale transacties. Dat is iets waar banken op zaten te wachten. En dat kan nog heel veel gaan bieden in de toekomst.

 

#4 Azië is geïnteresseerd

De grootste hoop komt vanuit Azië. Maar liefst 80 banken in Japan en Noord-Korea tonen interesse in Ripple als betaalsysteem. Als dat doorgaat, is het “booming business” voor Ripple. De waarde van zowel de technologie zal dan gigantisch gaan stijgen.

Maar het maakt Ripple wel een munt die vooral op lange termijn interessant is en zal groeien. In de tussentijd hebben we de dalingen dus gewoon te accepteren.