Beleggers aan het woord: Ron werd ‘half-miljonair’ dankzij aandelen in Tesla

Elon Musk. Tesla. Veelbesproken onderwerpen. Maar de aandelen van Tesla worden ook veelvuldig genoemd. Er zijn intussen mensen die zich miljonair mogen noemen, omdat ze in een vroeg stadium veel aandelen van het roemruchte automerk kochten. Wij spraken met Ron, die zich ‘half-miljonair’ noemt.

Wanneer wist je dat Tesla een succes zou worden?

Dat wist ik niet, maar ik werkte destijds bij een digital marketing bureau. Daar zaten veel technerds, die heel hoge verwachtingen hadden van Tesla. Je zou wel stom zijn om daar geen aandelen in te kopen, zeiden ze. En dus heb ik me eigenlijk door groepsdruk laten leiden.

Maar goed, ik had wel in de gaten dat Tesla iets bijzonders was. De hele aankleding, de marketing, de wijze waarop Musk zich in het sociale mediaverkeer mengde. Ik had er een goed gevoel over en durfde er daarom best wat geld in te leggen.

Hoeveel kostten de aandelen toen je ze kocht?

Per stuk waren ze net de 30 dollar gepasseerd. Ik denk dat ik het merendeel tussen de 30 en 35 dollar kocht. Dan hebben we het over 2016. Ik heb me toen laten meeslepen en totaal zo’n 25.000 dollar geïnvesteerd in Tesla-aandelen. Dat is veel geld, maar ik had toen ook een hoog salaris en toevallig net een erfenis van ontvangen. Met wat ik nu weet had ik die hele erfenis erin moeten steken… maar ja, dat is achteraf beleggen.

 

Wanneer is het moment geweest om ‘uit te stappen’?

Ik ben al eerder en keer uitgestapt. Ik had in totaal 900 aandelen in Tesla en verkocht er 300 toen de waarde op 250 dollar per aandeel stond. De rest heb ik laten zitten en ik heb gaandeweg toch weer heel veel aandelen teruggekocht. Het was een gekkenhuis toen, want ik was elk moment bang dat het aandeel uit elkaar zou klappen. Een beetje het Bitcoin-gevoel.

Ik ben uitgestapt toen ik er precies een half miljoen dollar uit kon halen. Nu zit ik er nog met 100 aandelen in.

 

Is het te laat voor Tesla aandelen?

Om eerlijk te zijn denk ik het wel. Zeker als je koerswinst wil maken. Dividend is er niet en zou ik ook niet echt vertrouwen. Op fora die ik volg hoor je ook steeds vaker dat mensen Tesla overgewaardeerd vinden. NIO zien ze als mooi en goedkoop alternatief. Maar of dat net zo’n storm gaat lopen als Tesla is natuurlijk de vraag. Daarnaast is het Chinees en daar ben ik ook niet echt in thuis. Zie dit dus niet als een advies!

 

Wat ga je met je winst doen?

In ieder geval niet in Bitcoin steken, zoals Elon Musk onlangs deed. Ik heb een half miljoen nu en ik twijfel of ik het in dividendbeleggingen ga steken of dat ik een poosje wacht tot Elon Musk met SpaceX de beurs opgaat. Zijn ruimtevaartbedrijf klinkt heel futuristisch, maar gaat wel heel goed. Het is zeer ambitieus en ik denk dat die aandelen – zodra die er komen – ook echt als een raket kunnen gaan. Dat zeel grotendeels de hype zijn, maar ik ga me zeker verder in dat bedrijf verdiepen.

 

Samengevat

Miljonair werd Ron niet van Tesla-aandelen, maar een half miljoen dollar wist hij er wel uit te slepen. Daarmee past hij perfect in het rijtje van andere aandeelhouders die veel geld hebben verdiend aan de aandelen van Tesla. Ron meent dat men nu wel te laat is om in Tesla te stappen, omdat het aandeel overgewaardeerd lijkt te worden. Een goed alternatief zou NIO kunnen zijn, maar vanwege de Chinese achtergrond van dat bedrijf wil hij zijn geld daar niet op inzetten. Liever wacht hij tot Elon Musks volgende bedrijf, SpaceX, de beurs op  gaat.

Geef een reactie