Handelen in cryptocurrencies

Handelen in cryptocurrencies is momenteel erg actueel. Niet alleen de stijgingen van bekende munten als Bitcoin en Ethereum leiden tot deze handel. Ook veel (onbekendere) altcoins doen mee en scoren hoog.

Brokers bieden mooie platformen aan om direct in te spelen op koersverschillen. Bijvoorbeeld Plus500.

 

Wat moet je doen om te handelen via Plus500?

Op Plus500 dien je een account aan te maken om te kunnen handelen in CFD’s. Dat doe je via deze link. Het proces van aanmelden vind je op deze pagina.

 

In welke digitale munten kun je handelen?

Plus500 stelt je momenteel in staat om te handelen in CFD’s (contracts for differences). Op die manier kun je inspelen op de koersveranderingen in de volgende munten:

  • Bitcoin
  • Ethereum
  • Litecoin
  • Bitcoin Cash
  • Ripple
  • IOTA

Dit aanbod wil nogal eens veranderen. Plus500 stelt dan ook de meest gangbare cryptovaluta ter beschikking.

 

Wat is Plus500?

Handelen op Plus500 is niet alleen uiterst veilig, maar ook gebruiksvriendelijk. Het dashboard voor gebruikers is overzichtelijk en je weet direct waar je aan toe bent.

Niet gek, want Plus500 is een bekende, beursgenoteerde onderneming (beurs van Londen) en maakt het handelen in CFD’s voor iedereen mogelijk.

Plus500 is voordelig, omdat je geen kosten voor een transactie hoeft te betalen. Wel betaal je “de spread”, vergelijkbaar met het wisselen van valuta bij de normale bank.

Noot: Plus500UK is geautoriseerd en gereguleerd door de Financial Conduct Authority (FRN 509909)

 

Ervaringen met Plus500

De ervaringen met Plus500 zijn over het algemeen erg goed. Hieronder enkele reacties:

“Ik heb met Plus500 leren beleggen. Eerst aandelen, toen grondstoffen en onlangs cryptovaluta. Crypto’s zijn wel een heel andere tak van sport. Winst en verlies kun je pakken op zo’n beetje elk moment van de dag. Veel vrijheid nu!”

– Jelmer de Graaf

“Dankzij Plus500 heb ik de smaak van cryptocurrencies te pakken gekregen. Bitcoin is leuk, maar al die altcoins zijn zeker ook de moeite waard. Een account aanmaken is makkelijk en geld kun je zo op je rekening gestort krijgen.”

– Denise Rense

“Plus500 is voor het handelen een duidelijk, overzichtelijk platform. Makkelijk, zeker voor beginners. Het enige nadeel vind ik de communicatie met de klantenservice. Vaak in het Engels en laat soms lang op zich wachten. Zeker in cryptohandel ben je gebaat bij snelle respons.”

– Gillian

“Ik handelde in zowel Bitcoin als in Ripple en het heeft me geen windeieren gelegd. Tegenwoordig handel ik per dag een uurtje op Plus500 op de korte termijn en investeer ik mijn winsten in crypto’s op de lange termijn.”

– Paul Steenbergen

 

Winst en verlies

De handel in cryptovaluta is natuurlijk ook een kwestie van winst en verlies. Je loopt risico om je kapitaal te verliezen, maar ook om veel winst te maken. Zeker cryptomunten lenen zich voor veel winst op korte termijn.

De koersen kunnen stijgen en dalen zo snel, dat je vaak wel een moment af kunt wachten waarop je winst pakt.

Bekijk bijvoorbeeld eens deze lijn van de munt Ripple over 1 dag gemeten:

Ripple koersen stijgen en dalen

Je ziet dat er genoeg momenten zijn om voordelig te handelen. Plus500 stelt je in staat om dit te doen.

 

Minimale inleg

Om bij Plus500 met het tradersplatform voor cfd aan de slag te gaan, is een minimale inleg van € 100 vereist voor cryptovaluta.