Heeft Didi Taihuttu spijt van zijn all-in Bitcoin-investering?

Vorig jaar behaalde Didi Taihuttu het nieuws toen hij al zijn bezittingen – inclusief zijn huis – verkocht en investeerde in Bitcoin. Hoe denkt hij hier nu over, nu de koersen van de Bitcoin keihard aan het kelderen zijn?

Vanuit de Thaise zon geeft hij te kennen zich geen zorgen te maken.

 

50% daling

Hoewel Taihattu zich geen zorgen zegt te maken is de koers van Bitcoin in zes weken enorm gedaald. Er werd een daling van maar liefst 50% ingezet. De helft van het vermogen van de familie Taihuttu zou daarmee dus verdampt moeten zijn…

Kennelijk valt dat mee. Taihuttu geeft aan dat hij en zijn gezin veel eerder zijn ingestapt. “De koers was van een veel lager niveau.” De koers schommelde toen rond de $ 6.000 per Bitcoin. Momenteel is er voor hem met $ 8.000 per Bitcoin dus nog altijd sprake van $ 2.000 winst per geïnvesteerde coin.

 

‘Tijdelijke dip’

Ook ziet Taihuttu het verder niet somber in. Hij verwacht dat de koersdaling van de afgelopen weken een tijdelijke tip is. “Die is er ook aan het begin van alle voorgaande jaren.”

Daar heeft hij gelijk in, alleen spelen dit jaar andere factoren een rol. Zoals Zuid-Korea, die cryptocurrencies in de ban heeft gedaan en de dreiging van andere (Aziatische) landen. Ook in Europa wordt er druk vergaderd om de cryptohandel te reguleren.

“Wij zitten er voor de lange termijn in,” aldus Taihuttu. “Ik verwacht dat de prijs deze maand alweer richting de $ 12.000 tot $ 13.000 gaat.”

 

Risico

Wat nu als het doemscenario toch uitkomt en de Bitcoin straks echt bijna niets meer waard is? Dan nog blijft Taihuttu kalm. “We wisten van tevoren dat we een risico liepen,” zegt hij. “Er kunnen twee dingen gebeuren: we worden wat rijker of we raken alles kwijt en moeten opnieuw beginnen.”

Dat sluit dan ook helemaal aan bij het beeld van minimalistisch leven. Tahuttu en zijn vrouw wilden hun kinderen laten ervaren dat je met minder geld ook gelukkig kunt zijn. Dat heeft inderdaad zo uitgepakt. Mochten die Bitcoins straks geld op gaan leveren, dan is dat alleen maar mooi meegenomen.

En somber ziet Taihuttu het in ieder geval niet in. “Ik verwacht dat de koers kan oplopen tot $ 100.000 per Bitcoin. Maar dan zijn we wel wat jaartjes verder.”