Hoog dividend aandelen in Amerika kopen (Koop deze 4 aandelen)

Hoog dividend aandelen zijn aandelen waarop je – naar verhouding – veel dividend krijgt. Dividend is de uitkering bij winst die bedrijven haar aandeelhouders geven. Een rendement van 4% of hoger mag je een hoog dividend noemen.

Hoog dividend aandelen zijn in Amerika erg geliefd. Steeds meer Nederlandse beleggers vinden hun weg naar deze aandelen, omdat ze een stabiele basis bieden voor later. In dit artikel leggen we je uit wat hoog dividend aandelen zijn, waarom Amerikaanse dividendaandelen aanbevolen worden en geven we je enkele voorbeelden.

Wat is hoog dividend?

Bedrijven die op de beurs genoteerd staan kunnen ervoor kiezen een groot deel van hun winst uit te keren aan haar aandeelhouders. Enerzijds kan het bedrijf hiermee laten zien dat de zaken goed gaan, anderzijds worden aandeelhouders op deze manier verleid langer hun aandelen in het bedrijf vast te houden. Want zolang je aandelen hebt, ontvang je dividend.

Dividend kan maandelijks, per kwartaal of jaarlijks worden uitgekeerd. Het percentage dividend geldt voor een heel jaar.

Stel dat je een aandeel van $ 2.000 hebt in een bedrijf met een dividend van 5%. Dan ontvang je in dat jaar $ 100. Dit kan jaarlijks zijn, maar ook vier keer $ 25 dollar als het bedrijf in kwartalen uitkeert of twaalf keer $ 8,33 wanneer het bedrijf maandelijks dividend uitkeert.

Hoog dividend geeft aan dat een bedrijf veel winst afstaat aan de aandeelhouders. De aandeelhouders zijn dan vaak verzekerd van een vast terugkerend inkomen op hun investering. Het kan natuurlijk voorkomen dat een bedrijf de dividenduitkering verlaagt, maar dat zullen ze niet snel doen vanwege de angst aandeelhouders te verliezen.

 

Hoog dividend aandelen

Hoog dividend aandelen zijn aandelen die en dividend boven de 5% uitkeren. Royal Dutch Shell keert (op het moment van schrijven) bijvoorbeeld 7,5% dividend uit, BP 6,9% en China Construction Corporation 5,5%.

Vaak gaat het om grote bedrijven die veel winst maken en door een hoog dividend uit te keren het vertrouwen van aandeelhouders wil behouden.

Handelen in hoog dividend aandelen bevat dezelfde risico’s als de handel in gewone aandelen. Het voordeel is echter dat koerswisselingen niet uit hoeven te maken als je op dividend handelt.

 

Koerswinst versus dividend

Bij beleggen is het doel om je vermogen te laten groeien. Daar kun je koerswinst voor gebruiken (dan is er winst als het aandeel groeit en je hoger verkoopt dan dat je hebt ingekocht), maar ook dividend.

Wanneer je voor dividend kiest maken de koersschommelingen minder uit. Je ontvangt immers elk jaar een vast rendement op je aandelen. Uiteraard schommelt je investering mee met de koersschommelingen, maar je bent wel zo goed als verzekerd van jaarlijks terugkerende inkomsten. Daarbij zijn bedrijven die hoog dividend aandelen uitgeven grote, sterke bedrijven die zich vaak weer herstellen na een koersdaling.

Dividendbeleggen is wel iets voor de lange termijn. Stel dat je maandelijks in staat bent $ 1.000 in dividendaandelen te stoppen en we gaan uit van een dividendrente van 5%, dan levert $ 12.000 (12 keer de inleg van $ 1.000) je $ 600 op.

Na tien jaar heb je echter $ 120.000 in je portefeuille zitten en heeft het je in totaal al $ 6.000 opgeleverd.

Uiteraard kun je er ook voor kiezen om het dividend direct terug te stoppen in de dividend aandelen, waardoor je rente op rente ontvangt.

De meeste beleggers willen in 30 jaar tijd toewerken naar financiële vrijheid door in dividendaandelen te handelen (30 jaar is ook de gemiddelde tijd die het kost om een huis af te lossen). Als je in 30 jaar tijd $ 360.000 in je portefeuille hebt zitten, kun je met een rente van 5% rekenen op vaste inkomsten van $ 18.000 per jaar.

Wanneer je een rente treft van 10% (en die zijn er ook!) is dat al $ 36.000 per jaar. Hierbij zijn we er nog niet eens van uitgegaan dat je jaarlijks je dividend herinvesteert.

 

Waarom hoog dividend aandelen in Amerika?

Maar waarom zou je nu moeten kiezen voor een portefeuille vol met hoog dividend aandelen uit de Verenigde Staten? Daar zijn meerdere redenen voor te geven. Hieronder staan ze op een rijtje:

  • Amerikaanse bedrijven hebben in het verleden laten zien dat ze zich snel konden herstellen op de beurs (na de aanslagen op 11 september en de presidentsverkiezingen waarbij Donald Trump winnaar werd);
  • In Amerika zijn veel meer grote bedrijven (anders gezegd: bedrijven die wij in Nederland groot achten vallen in Amerikaanse kringen alsnog onder de noemer ‘gemiddeld’);
  • De Amerikaanse samenleving is zeer gericht op dividendbeleggen, omdat vrijwel alle Amerikanen van jongs af aan beleggen (de voorzieningen voor de oude dag zijn door de overheid in Amerika veel minder goed geregeld dan hier);
  • Bedrijven in Amerika opereren in de verreweg de meeste gevallen internationaal.

 

Voorbeelden hoog dividend aandelen in Amerika

Heb jij interesse in hoog dividendaandelen in Amerika? De aandelen van onderstaande bedrijven kun je aanschaffen bij Nederlandse brokers als DEGIRO:

  • Iron Mountain (IRM) – 8,1%
  • Chevron Corp (CVX) – 6,5%
  • ExxonMobil (XOM) – 5,9%
  • AT&T(T NYSE) – 5,4%

Klik op de button hieronder om naar de website van DEGIRO te gaan en een rekening te openen. DEGIRO is actief in 18 Europese landen en heeft ruim 65 onderscheidingen gewonnen, waaronder die voor beste broker. Lees meer over DEGIRO. (Waarschuwing: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.)

Ga naar DEGIRO