Aandelen Enel kopen? Bekijk Enel koers en ontdek 6 voordelen.

Je kunt aandelen Enel kopen om je beleggingsportefeuille te spreiden, want Enel is een Italiaans nutsbedrijf dat het land voorziet van elektriciteit. Maar de aandelen Enel worden ook vaak gekocht vanwege het dividend dat erop zit.

Aandelen Enel kopen doe je bijvoorbeeld via DEGIRO. In dit artikel vertellen we je verder wat Enel precies is.

Enel

Enel is de afkorting van Ente Nazionale per l’Energia elettrica. Enel is het grootste nutsbedrijf van Italië en werd in 1962 opgericht. Enel produceert zelf elektriciteit en distribueert stroom en aardgas. Daarbij houdt Enel oog voor schone bronnen, zoals waterkrachtcentrales en windenergie. Ook wordt een deel nog door centrales gestookt en is er sprake van CO2-uitstoot. Dit is in de loop der jaren minder geworden.

Het ziet er wel naar uit dat Enel steeds meer bezig is om de CO2-uitstoot te verkleinen en meegaat met de vernieuwingen op de energiemarkt. Zeker als we kijken naar energie uit waterstof en zonne-energie, zijn er nog volop mogelijkheden voor Enel.

Italië is niet alleen het thuisland van Enel, maar ook haar belangrijkste markt. Ongeveer een derde wordt hier verkocht en een vijfde opgewekt.

Enel is een groot bedrijf en heeft ruim 70.000 mensen in dienst. De helft daarvan werkt in Italië, de andere helft in het buitenland. Naast Italië worden ook Spanje en Portugal door Enel van elektriciteit voorzien. Ook is Enel actief in Latijns-Amerika.

 

Aandelen Enel kopen

Aandelen Enel kopen kun je, zoals gezegd, doen om je portefeuille te verbreden. Los daarvan is het dividend op aandelen Enel voor veel beleggers interessant. Het wordt in juni uitgekeerd en bedraagt zo’n 5% van het aandeel.

Ben je geïnteresseerd in aandelen van Enel? Enel aandelen kopen doe je onder meer via de broker DEGIRO. (Waarschuwing: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.) Het dividend ontvang je keurig in je account en kun je vervolgens gebruiken om meer aandelen Enel te kopen of uit laten keren.

Ga naar DEGIRO

 

Aandelen Enel koers

De koers van een aandeel Enel is vrij laag. Hieronder zie je een actuele grafiek met de koers van de aandelen Enel.

Enel is genoteerd aan de Borsa Italiana en maakt onderdeel uit van de aandelenindex TSE MIB.

 

Voordelen Enel aandelen

Waarom zou je willen investeren in aandelen van Enel? Het is immers een Italiaans bedrijf, dus de kans is groot dat het wat verder van je afstaat. Toch zijn er aardig wat voordelen te noemen aan aandelen in dit Italiaanse nutsbedrijf. Hieronder sommen we de voordelen van Enel aandelen voor je op:

  • Aandelen Enel zijn aandelen in een nutsbedrijf. Nutsbedrijven vormen een steeds kleiner percentage van de aandelenmarkt, door onder meer de opkomst van veel techbedrijven. Enel aandelen bieden je de kans om te spreiden.
  • In Italië staat Enel hoog aangeschreven en voorziet het vele huishoudens en bedrijven van elektriciteit. De kans dat dit af zal nemen lijkt vooralsnog zeer klein.
  • Enel heeft Italië als thuisbasis, maar is wereldwijd actief. Enel heeft werknemers in 32 landen en is in 4 continenten vertegenwoordigd.
  • Sinds een aantal jaar is de koers van aandelen in Enel alleen maar aan het stijgen (zie de grafiek met de actuele koers van een aandeel in Enel en bekijk wat er de afgelopen jaren is gebeurd met die koers).
  • Enel heeft als groot voordeel dat je er dividend uit ontvangt. Je kan het dividend opstrijken en als het aandeel je niet bevalt het mogelijk met winst verkopen.
  • Momenteel is de koers van Enel nog vrij laag, zeker vergeleken bij andere bedrijven. Je kan dus nog vrij voordelig instappen en je investering zien meegroeien met de koers van het bedrijf.

 

Koop vandaag nog aandelen Enel

Wil jij aandelen Enel kopen? Je hebt in dit artikel een duidelijk beeld gekregen van wat Enel als bedrijf precies doet en hoe het er voor staat met een aandeel in Enel. Via DEGIRO maak je eenvoudig een account aan en kun je aandelen Enel toevoegen aan je portefeuille. (Waarschuwing: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.)

Ga naar DEGIRO