NANO is de cryptocurrency zoals Satoshi cryptocurrencies bedoelde

Grote kans dat je er nog nooit van gehoord hebt, want de cryptowereld wordt momenteel gedomineerd door andere munten. Maar Nano (eerder bekend als RaiBlocks en als cryptomunt bekend onder de afkorting XRB) is een serieuze cryptomunt die je in de gaten moet gaan houden.

De koers van Nano tikt regelmatig boven de € 11 per eenheid aan. Gezien de market cap kan Nano nog behoorlijk doorgroeien en lijkt het een interessante investering te zijn.

 

Wat is Nano?

Nano bestaat sinds 2014 en is een van de eerste Directed Acyclic Graph-cryptomunten. Nano is een cryptocurrency zonder transactiekosten. Je kunt de transacties in Nano zeer snel doorvoeren en Nano is – en dat is een  groot voordeel ten opzichte van andere cryptocurrencies – schaalbaar. Er zijn geen miners nodig voor het doen van transacties, waardoor Nano weinig energie kost. Nano richt zich enkel en alleen hierop: de transactie van waarde tussen consumenten.

De gedachte achter Nano is: “Doe één ding en doe dat uitstekend.”

 

Block Latice: de blockchain van Nano

Zoals gezegd maakt Nano als een van de eerste cryptomunten gebruik van Directed Acyclic Grap. Dat doet een andere grote speler, IOTA, bijvoorbeeld ook. Maar Nano onderscheidt zoch door gebruik te maken van een block lattice in plaats van de Tangle (die IOTA gebruikt). Hierdoor wordt er niet gebruik gemaakt van één blockchain, maar heeft ieder account als het ware een eigen blockchain.

De gebruikers van een blockchain is in staat om zijn of haar individuele chain te veranderen, waarmee je dus veiligere transacties kunt doen. Je hebt twee Nanotransacties nodig: een verzendertransactie en een ontvangerstransactie. De ontvanger moet dan ook aangeven dat het bedrag is ontvangen. Zolang dat niet het geval is blijft de transactie op “pending” staan.

 

Voordelen van Nano

Het mag duidelijk zijn dat Nano veel belangstelling krijgt en ook nog zal krijgen. Dat komt omdat er veel voordelen aan Nano kleven. Bijvoorbeeld:

  • Er zijn geen transactiekosten
  • De transacties worden direct doorgezet
  • Nano is oneindig onschaalbaar
  • Er is geen mining vereist
  • Daarmee is er weinig energie nodig voor Nano
  • Momenteel is Nano nog niet beschikbaar op de grootste exchanges (waardoor het een interessante investering kan zijn).

 

Nano-team

Het ontwikkelteam van Nano staat bekend als zeer getalenteerd. Op dit moment zijn er 12 personen in dienst, waarvan 6 business developers en 6 programeurs.

Hoofdprogrammeur Colin LeMahieu is de leider achter het project. Opvallend is dat hij niet fulltime bezig is geweest met Nano, wat hij aangegeven heeft vanaf nu wel te gaan doen. Het kan dus zomaar zijn dat het succes van Nano daardoor tot nog grotere hoogtes gaat reiken.

 

Conclusie

Nano is een veelbelovende cryptomunt, die een volledig nieuwe dimensie geeft aan de blockchain. Iedere gebruiker krijgt een eigen blockchain en bepaalt zelf hoe die wordt ingezet. Dat zorgt voor veiligheid en vertrouwen. Transacties worden van persoon tot persoon gedaan, maar moeten wel worden bevestigd. Daarmee biedt Nano nog meer service en gebruiksgemak. Of, zoals mensen op sociale media beweren, wordt eindelijk de cryptomunt neergezet zoals Satoshi (oprichter Bitcoin) die bedoelde.