Traden in cryptocurrencies

Er wordt vaak gevraagd wat “traden” in cryptocurrencies precies inhoudt. De meeste mensen zijn immers gewend om cryptogeld voor langere tijd vast te zetten.

Om het verschil duidelijker te maken moeten we onderscheid maken tussen twee vormen van omgaan met cryptovaluta:

  • Cryptovaluta op de langere termijn
  • Cryptovaluta op de kortere termijn

 

Langere termijn

Wanneer je op de langere termijn geld investeert in cryptocurrencies, is het je doel om de waarde ervan te laten vermeerderen. Je verkoopt dan ook pas op het moment dat je een hogere waarde hebt bereikt. Bijvoorbeeld de Bitcoin: die kon je enkele jaren geleden nog zeer voordelig kopen. Tegenwoordig is de Bitcoin over de € 15.000 waard en is het dus een moment om te verkopen.

Je moet dan lang (enkele jaren) wachten voor je rendement ziet.

Veel crypto-bezitters doen dat nu met altcoins. Ze kopen deze goedkoop in en wachten net zolang tot de waarde aanzienlijk is toegenomen om te verkopen.

 

Kortere termijn

Wil je liever vandaag dan morgen je cryptocurrencies verzilveren? Dan kun je op korte termijn gaan traden. Je gebruikt dan tradersoftware en maakt een account aan. Je koopt voor een bepaald bedrag aan cryptocurrencies en wacht net zolang tot de waarde stijgt. Dat kan soms al na enkele minuten of seconden zijn! Je verkoopt op dat moment je aankoop en hebt winst gemaakt.

Bij traden loop je echter ook het risico om verlies te maken.

Lees dit artikel om meer te weten te komen over handelen in cryptovaluta.