Aandelen Carnival kopen. Profiteer van het herstel van de koers Carnival Cruises.

Aandelen Carnival kopen? Het Amerikaanse bedrijf Carnival Corporation & PLC is een grote rederij die ruim 100 cruiseschepen onder zich heeft. Vanuit allerlei hoeken wordt het aandeel Carnival geadviseerd, voornamelijk omdat de coronapandemie tegen haar eind loopt en mensen straks weer lekker op reis willen. Van die reislust gaan veel bedrijven profiteren en Carnival is er zeker één van.

Wat is Carnival?

De Carnival Corporation & PLC is een Amerikaanse holding, opgericht in 1972, die enkele merknamen op het gebied van cruiselines beheert. Deze merknamen zijn de volgende:

 • Carnival Cruise Lines
 • Holland America Line
 • P&O Cruises Australia
 • Princess Cruises
 • Seabourn Cruises

De Carnival Corporation heeft ruim 100 schepen met in totaal 250.000 bedden. In Noord-Amerika is de Carnival Cruise Line de meest populaire cruisemaatschappij. Deze heeft 27 schepen, zoals de Carnival Liberty, Carnival Freedom, Carnival Legend en Carnival Destiny. Het bedrijf breidt haar aanbod ieder jaar uit met een extra schip en vaart vooral in Noord- en Zuid-Amerika. Populaire bestemmingen daar zijn de Caraïbische eilanden.

Carnival Corporation heeft ruim 100.000 werknemers in dienst, waarvan ruim 92.000 aan boord van de schepen.

Jaarlijks verwelkomt de Carnival Corporation miljoenen mensen van over de hele wereld op haar cruiseschepen. Dat resulteert in een jaarlijkse omzet van rond de 20 miljard dollar en een winst van 3 miljard dollar.

 

Aandelen Carnival koers

Het is niet gek dat aandelen Carnival getipt worden, want dankzij de coronapandemie zijn de aandelen hard onderuit gegaan. Deze achteruitgang kan in de toekomst wel weer worden ingehaald, waar je als belegger van kunt meeprofiteren.

Bijkomend voordeel is dat Carnival een dividend uitkeert onder de aandeelhouders. Aandelen in Carnival kunnen de komende tijd dus niet alleen maar hard groeien, maar ook nog eens terugkerende dividendopbrengsten opleveren.

De huidige koers van Carnival zie je hieronder:

 

Voordelen van Carnival aandelen

Waarom zou je moeten beleggen in Carnival aandelen? Het bedrijf Carnival heeft een aantal voordelen aan beleggers te bieden:

 • Momenteel is de koers laag, vanwege de coronapandemie.
 • Zodra de pandemie ten einde is, wordt verwacht dat de koersen zich herstellen en een forse groei gaan doormaken.
 • Carnival is een gezond bedrijf met ruim 100.000 werknemers en een winst van 3 miljard dollar per jaar.
 • Jaarlijks wordt een nieuw cruiseschip te water gelaten.
 • De cruisemarkt is een onverzadigbare. Jaarlijks boeken miljoenen mensen een cruise bij een van de rederijen van de Carnival Corporation.
 • Het aandeel Carnival Corporation keert een dividend uit.

 

Aandelen Carnival kopen

Wil je aandelen Carnival kopen? Bij DEGIRO kun je het aandeel Carnival Corporation & PLC makkelijk aanschaffen (let op: je loopt het risico je inleg te verliezen). Je kunt vervolgens wachten tot de aandelen in waarde zijn gestegen om ze dan te verkopen of je houdt de aandelen langere tijd vast om van  het dividend te genieten.

Koop bij DEGIRO

Nog meer profiteren? Beleg ook in deze cruiselines

Carnival Corporation is natuurlijk niet de enige aanbieder van cruises die zal profiteren van een einde aan de coronapandemie. Om die reden kunnen ook de aandelen van andere aanbieders interessant zijn, zoals:

 • Norwegian Cruise Holdings (NCLH)
 • Royal Caribbean (RCL)