“Bitcoin wordt eind 2018 $ 50.000 waard.”

Het is gezegd: “Bitcoin wordt eind 2018 maar liefst $ 50.000 waard.” Nu maakt het natuurlijk altijd uit wie dat zegt. Je joviale oom die 5 jaar terug voor € 1.000 Bitcoin kocht is wel van een ander level dan Ran Neuner, de presentator van Cryptotrader.

Ran Neuner wordt gezien als een invloedrijke trader met verstand van zaken. Een opmerking uit zijn mond kan dan ook veel verschil maken. De cryptomarkt beweegt zich immers mee met de hype. Veel vraag naar een munt zal de prijs doen stijgen, zoals negatieve berichtgeving de prijs doen zakken.

50.000 dollar

Cryptotrader is een show in Amerika die over cryptocurrencies gaat. Presentator Neuner staat op de 28e plaats van meest invloedrijke mensen in de blockchain. Hij deed op Twitter een bijzondere voorspeling: Bitcoin wordt $ 50.000 waard.

Hoe realistisch is dat?

De prijs van Bitcoin was € 5.000 op het moment dat hij de Tweet schreef. Op haar hoogtepunt (een maand geleden, in december 2017) was Bitcoin € 18.000 waard. Dat is nog niet eens de helft van wat Neuner in dollars beweert dat de Bitcoin waard gaat zijn.

Vreemde koersen

Desondanks valt er werkelijk niets over te zeggen. Keer op keer bewijzen cryptocurrencies hun eigen koersen te varen. En de echte handelaren liggen er niet eens wakker van als de munt duizenden dollars in waarde kelders. Ze spelen veilig op HODL (vakjargon voor cryptotraders dat “Hold” betekent).

Gezien de koersontwikkeling van Bitcoin in 2017 (van € 1.000 naar € 18.000) zou het allemaal zomaar kunnen, ondanks de nare berichten uit Azië en het verbod van creditcardmaatschappijen om met geleend geld crypto’s te kopen. Het biedt dus veel hoop voor mensen die Bitcoins bezitten.