Koers Bitcoin tijdelijk onder de € 5.000

Aan het einde van de ochtend stond de koers van de Bitcoin onder de € 5.000. De cryptomunt blijft duidelijk erg onder druk staan. Niet veel later herstelde de koers zich tot net boven de € 5.000.

Waarschuwingen

De reden voor de vrije val van de Bitcoin is dat er veel waarschuwingen zijn vanuit financiële toezichthouders en de aankondiging van strengere regels. De Bitcoin krijgt daarmee de ene na de andere klap te verduren.

Washington

Ook geruchten over de Amerikaanse beurswaakhond SEC die van plan is om federaal toezicht mogelijk te maken voor de handel in cryptomunen, maken het er niet beter op.

Europa

Europa vindt het belangrijk dat overheden en toezichthouders de handel in cryptocurrencies in toom houden, omdat ze “anders een bedreiging van de financiële stabiliteit kunnen vormen”.

Instappen of wegwezen?

Is deze koersval juist het moment om alsnog in te stappen of moet je maken dat je wegkomt? De koersen dalen al weken. Van de piek van ruim € 18.000 per Bitcoin is nu weinig meer te zien. Ook de waarde van andere cryptomunten daalt, waaronder Ripple en Litecoin.

Maar fanatici blijven hun coins houden en staan op HODL. Ze verwachten dat de koersen snel in het groen gaan schieten.