Cryptomunten gaan (zeer) hard onderuit… We kijken angstig naar China

Je hebt het waarschijnlijk al gemerkt: de koersen van cryptomunten zijn fors lager uitgevallen de afgelopen dagen. Sinds maandag is er voornamelijk een dalende lijn te zien.
Op dinsdagochtend noteerden alle grote cryptocurrencies een lagere stand dan ervoor. De Bitcoin daalde maar liefst 13% in waarde.’China legt cryptovaluta aan banden’

De reden voor de daling wordt gezocht in Azië. In China – een van de grootste landen waar Bitcoins en altcoins worden gekocht en gedolven – wordt namelijk bericht dat de handel in cryptomunten volledig aan banden wordt gelegd.
Ook Zuid-Korea zou kritischer aan het kijken zijn naar de handel van cryptomunten.

Ethereum, Ripple en Cardano… allemaal in het rood

Niet alleen de bekendste crypto Bitcoin is aangetast door deze berichten. Ook andere grote munten, waaronder Ethereum, Ripple en Cardano, kleuren rood.
De enige munt die nog vertrouwen zou kunnen krijgen is Ripple, omdat ze (als enige) niet gedecentraliseerd is.

Wat gaat China doen?

Beheerders van cryptogeld kijken angstig naar China. De Chinese overheid zou bezig zijn strengere wetgeving te gaan hanteren omtrent cryptomunten en bijhorende diensten (beurzen en apps). Ook zou er van een verbod worden gesproken, al dan niet tijdelijk.
Dat China streng toeziet op cryptomunten is al gebleken uit haar verbod op ICO’s (Initial Coin Offerings), waar beginnende bedrijven geld mee kunnen ophalen.

Mining van Bitcoins

Als China de cryptomunten aan banden gaat leggen, zal ook het minen van Bitcoins (via computers oplossen van moeilijke rekensommen en daar Bitcoins voor betaald krijgen) lastiger worden. Want China is vrijwel het enige land waar dit goedkoop kan, door de lage prijs voor elektriciteit.