Stort de cryptomarkt definitief in? We kijken angstig naar Azië

De cryptomarkt is in 2018 niet goed begonnen. Om een voorbeeld te geven: de prijs van Bitcoin was eind december nog zo’n € 18.000 per Bitcoin en bereikt eind januari een schamele € 8.000 (wat voor Bitcoinbegrippen echt heel weinig is).

Ook andere cryptomunten, waaronder Ethereum, Litecoin en Ripple, zien hun waarde drastisch verminderen.

De reden? In Azië worden besluiten genomen om de cryptomarkt aan banden te leggen.

 

Zuid-Korea

Het eerste land dat definitief heeft besloten om de cryptomarkt aan banden te leggen is Zuid-Korea. Een wetsvoorstel dat daarvoor zal zorgen heeft het namelijk gehaald. In dat wetsvoorstel staat onder meer te lezen dat:

  • Houders van cryptomunten bekend moeten worden gemaakt;
  • De houders van cryptogeld belasting moeten gaan betalen over de waarde van hun portefeuille;
  • De regering en banken inzicht willen in wie er cryptomunten beheersen en hoeveel.

Dat is een ware klap voor cryptocurrency-houders, want het gaat er bij cryptocurrencies juist om dat je gedecentraliseerd bent. Met andere woorden: geen banken en overheden die zich met je cryptovermogen bemoeien.

Enige geruststelling is er misschien nog wel: er is nog niets concreets. Dus plannen van hoe dit beleid vorm moet gaan krijgen, zijn er nog niet.

 

China

In China staat een dergelijk wetsvoorstel ook al een tijdje op stapel. China is het Bitcoinland bij uitstek. Nergens ter wereld zijn er zoveel Bitcoinhouders als in China. Wanneer er in China dus negatief besloten wordt, kan dat cruciale gevolgen hebben voor in ieder geval de Bitcoin. Ook andere cryptovaluta zouden hierdoor kunnen worden aangepast.

Er is tot op heden echter nog geen wet aangenomen. Wat China betreft moeten we dus even afwachten.

Dalende koersen op de cryptomarkt. Is dit het moment om te verkopen? Of kun je beter nog even wachten? Lees het in dit artikel.

 

Is er een uitweg?

Wil je in cryptocurrencies investeren zonder bang te hoeven zijn voor het ingrijpen vanuit de overheid? Dan is er misschien toch een voordeel aan de acties in Azië… De enige munt die geen gedecentraliseerd karakter heeft (en op meerdere fronten voldoet aan wat men in Azië zou willen) is de Ripple.

Het Ripple betalingsnetwerk heeft tot doel om mondiale betalingen sneller te laten gaan, goedkoper te laten zijn en makkelijker te laten verlopen. Om het Ripple transactienetwerk gesmeerd te laten lopen, is er de XRP (de Ripple cryptovaluta). Als enige cryptovaluta is deze gecentraliseerd. Banken (waaronder ook enkele grote banken in Azië) lopen weg met de Ripple. Zelfs in Zuid-Korea zijn ze over Ripple te spreken.

Vooralsnog lijdt Ripple onder de koersdalingen van andere cryptomunten, maar het kan zomaar zijn dat Ripple over een tijdje de enige cryptomunt is die in Azië nog getolereerd wordt. En dat zegt heel veel over de toekomstige waarde.

 

Ripple handelen

Wil je snel Ripple handelen? Dan kun je terecht bij het Nederlandse platform Litebit.eu. Hier sla je middels iDeal makkelijk en snel je Ripple in. Ook kun je in Ripple speculeren via het tradersplatform Plus500. Middels CFD’s handel je in koersverschillen.