Blackwallet verliest 325.000 euro aan Stellar Lumens door hackers

325.000 euro maakten hackers buit aan de cryptocurrency Stellar Lumens bij Blackwallet, een dienst waar men online een wallet aan kan maken om lumens in te bewaren.
Bij de hack werden zo’n 670.000 lumens gestolen uit de wallets van een nog onbekend aantal gebruikers van de dienst.

DNS-Server

De internetbandieten namen de DNS-server van Blackwallet over. Deze server stuurt bezoekers doorgaans naar de juiste site. De hackers slaagden erin om de bezoekers door te sturen naar hun eigen server. Iedereen die meer dan 20 lumens (tegen een waarde van op dat moment zo’n € 10) in de wallet had staan, boekte deze automatisch over naar de wallet van de hackers.

Bittrex

Het is moeilijk om de sporten van cryptocurrencies te volgen. Het gaat immers om gedecentraliseerde systemen, waarbij geen overheden en banken betrokken zijn.
Wel is bekend dat de hackers cryptobeurs Bittrex gebruikten om hun gestolen lumens te verwisselen voor andere cryptomunten.

Actie

Blackwallet is momenteel in overleg met Bittrex om de transactie van de ruim 650.000 lumens stop te zetten. Alleen op die manier zouden de munten nog terug gegeven kunnen worden.

Stellar in top 10

Stellar Lumens is relatief onbekend. Desondanks staan de lumens in de top 10 van de meest waardevolle cryptovaluta. Momenteel is en lumen circa € 0,50 waard.
Het doel van Ripple is internationale transacties sneller, makkelijker en goedkoper te maken. Onder meer het bekende bedrijf IBM gebruikt Stellar Lumens om overboekingen in Oceanië te vergemakkelijken.