Shiba Inu: 5 absurde feiten

Shiba Inu, we raken er niet over uitgesproken. Alle ogen in de cryptowereld zijn intussen op SHIB gericht. Gisteren schreven we nog dat Shiba Inu van plan was Dogecoin te killen en achter zich te laten. Intussen is dit – vlak na publicatie – gebeurd. De Shiba Inu is de grootste memecoin ter wereld geworden.

Deze 5 absurde feiten over Shiba Inu dragen vast en zeker bij aan het feit dat de digitale munt de cryptomarkt verovert.

#1 Wallet van $8.000 is nu $5 miljard waard

CoinMarketCap houdt een mooi overzicht van wallets bij. Op de tweede plaats (onder de wallet van de token zelf) staat een wallet met maar liefst 70 biljoen tokens. Die zijn in 2020 voor ‘slechts’ $ 8.000 aangeschaft en zijn met de huidige koers ruim $ 5 miljard waard.

Op sociale media, zoals Reddit, gaat de discussie rond waarom de wallet nog niet verkocht is. Sommige zijn bang dat de houder zijn toegang tot de wallet verloren is. Mocht dat zo zijn, dan is dat een wrange zaak…

Anderzijds, wanneer deze wallet verkocht wordt, kan dat de koers van de Shiba Inu wel weer flink doen afnemen.

Shiba Inu wallet met ruim $ 8 miljard.

Shiba Inu wallet met ruim $ 8 miljard.

#2 Groter handelsvolume dan Ethereum

Ethereum is al sinds jaar en dag de nummer 2 cryptomunt na Bitcoin. Maar daar kwam op 28 oktober verandering in, als we kijken naar het handelsvolume. De afgelopen week is Shiba Inu zoveel verhandeld dat op 28 oktober een groter handelsvolume dan Ethereum werd vastgesteld. Mensen hadden van 27 op 28 oktober meer behoefte aan Shiba Inu dan aan Ethereum!

 

#3 Dogecoin is “nog slechts” $ 800 miljoen dollar meer waard dan Shiba

De Dogecoinkiller is aan een opmars bezig. Shiba Inu kruipt omhoog in de top 10-lijstjes van cryptomunten. De afstand tussen Shiba Inu en Dogecoin wordt minder en minder. Het verschil in totale waarde bedraagt nu nog maar $ 800 miljoen. En dat is weinig…

 

#4 Shiba Inu is meer waard dan de Deutsche Bank en Bank of China

Mensen die hopen dat de Shiba Inu coin $ 1 of $ 0,1 gaat aantikken krijgen steeds meer het idee dat dit gaat lukken. Want Shiba Inu is nu al meer waar dan Deutsche Bank en Bank of China. Een enorme marktwaarde dus.

Shiba Inu heeft een market cap van ruim $ 39 miljard. Daarmee laat het Bank of China met $ 33,5 miljard en Deutsche Bank met $ 26,3 miljard achter zich.

Overigens zijn er veel meer bedrijven en banken met een kleinere marktwaarde dan de Shiba Inu coin. Namelijk:

  • 7-Eleven (winkelketen) met $ 37,2 miljard aan marktwaarde
  • Engie (energiebedrijf) met $ 34,6 miljard aan marktwaarde
  • KBC (bank) met $ 38,3 miljard aan marktwaarde

om er enkele te noemen.

 

#5 Al ruim 800.000 “hodlers”

Op dit moment wordt door meer dan 800.000 mensen Shiba Inu gehouden. Hodlers houden de Shiba Inu vast tot deze enorm in waarde is gestegen.

800.000 holders zijn er veel, maar afgaande op de marktwaarde van $ 39 miljard ook weer niet. Stel dat we gaan middelen, dan zouden 800.000 mensen $ 39 miljard delen. Dat maakt $ 48.750 in een gemiddelde wallet. Een blik op CoinMarketCap leert dat een groot deel van de miljarden in handen is van een beperkt aantal wallets.

Zodra de whales met hun SHIB gaan schuiven kan dat veel gevolgen hebben….

 

Te laat voor Shiba?

Interessante munt dus, die SHIB. We blijven erover schrijven en op sociale media blijft Shiba passeren. Is het nu te laat om Shiba te kopen? Dat is lastig te zeggen. Niets is zo onvoorspelbaar als een cryptomunt. Want welke crypto gaat stijgen willen we allemaal wel weten. Wie het goed wil doen kan het beste op sociale media aansluiting zoeken bij groepen die de Shiba Inu bespreken.

Wil je voorkomen dat je de volgende keer ook te laat hoort van een explosief stijgende altcoin? Abonneer je dan op Crypto Signals en mis nooit meer kansen dankzij koop- en verkoopsignalen.

Crypto Signals

 

Meer leren over crypto kan ook. Er zijn goede cursussen te vinden. Zo heb je Crypto X10, waarbij een portefeuille jaarlijks vertienvoudigd. Deze cursus kan veel opleveren, maar is ook een dure cursus. Wil je liever gratis kennismaken met een crypto cursus? Ga dan voor de crypto cursus van Crypto Community.

Ga naar Crypto x10

Gratis crypto cursus