Welke cryptocurrency gaat stijgen? (Slimme checklist met 10 sterke signalen)

Als je wist welke cryptocurrency gaat stijgen de komende tijd, kun je daar natuurlijk veel geld op inzetten en stinkend rijk worden. Maar de vraag welke cryptocurrency gaat stijgen is van tevoren nooit met zekerheid te zeggen.

Toch zijn er zeker signalen die je kunt gebruiken als je bezig bent een crypto uit te zoeken. In dit artikel vertellen we je wat die signalen zijn en kun je, aan de hand van onze checklist, een verstandige keuze gaan maken.

Geld verdienen met crypto

Als je weet welke crypto gaat stijgen kun je veel geld verdienen met crypto. De meeste cryptohandelaren hopen op successen die de Bitcoin evenaren. Dergelijke successen zijn nog altijd te behalen, maar uit de honderden coins die dagelijks gelanceerd worden, is het moeilijk de juiste te kiezen.

Een aantal voorbeelden van cryptocurrencies die in het verleden flink gestegen zijn, zijn de volgende:

 • TRON (TRX) was $ 0,002 waard gedurende een langere periode in 2018. Op 15 april 2021 was TRON $ 0,14 waard. Dat betekent dat TRON 70 keer in waarde is toegenomen in nog geen 3 jaar tijd.
 • Ripple (XRP) was $ 0,005 waard in 2015 tot het eerste kwartaal van 2017. Op 8 januari 2018 bereikte Ripple haar hoogtepunt op $ 2,90 en ging toen dus x580! In 2021 werd $ 1,37 aangetikt, dat met x274 ook een flinke toename was.
 • AquaGoat (AQUAGOAT) is een jonge altcoin die op 20 april nog $ 0,000000000076 waard was en twee dagen later $ 0,00000000048 aantikte. Een toename van x6. $ 1.000 was in twee dagen $ 6.000 waard geworden.
 • Dogecoin (DOGE) is een grillige munt die heel volatiel bewogen heeft, maar ook velen tot miljonair maakte. Aangekocht voor $ 0,00022 in 2014, 2015 of 2016 kon leiden tot x67 in januari 2018 toen de munt $ 0,0148 waard was, x354 in januari 2021 toen de munt $ 0,078 in januari 2021 en zelfs x1681 in april 2021 toen Dogecoin $ 0,37 aantikte.

 

Stel je voor dat je destijds in een van deze munten $ 1.000 had geïnvesteerd. TRON had daar $ 70.000 van gemaakt en Ripple zelfs $ 580.000. Wie de grilligheid van Dogecoin kon waarderen zou zelfs met $ 1.000 miljonair zijn geworden in april 2021!

Maar natuurlijk is dit makkelijk achteraf gepraat en is niemand zowel op het juiste moment in- als uitgestapt. En voor wie dat wel zijn: gefeliciteerd!

Dat betekent niet dat je vandaag de dag geen mooie winsten kunt behalen. Zeker als je kijkt naar de signalen die de drie cryptocurrencies in het voorbeeld gemeen hebben. Die 10 signalen bespreken we hieronder met je.

 

Welke cryptocurrency gaat stijgen? De ultieme checklist

Tussen de vele coins die op een dag worden gelanceerd zit veel rommel. Het beste is om je handen daar niet aan te branden en je geld in te zetten op munten die de potentie hebben om heel hoog te gaan.

Welke cryptocurrency gaat stijgen hangt af van een aantal factoren, waarvan er veel vallen en staan met het team achter de crypto. In het meest gunstige geval kun je achter elke factor een vinkje zetten, maar wanneer je van de 10 zo’n 7 tot 8 vinkjes kunt zetten, kun je vrij veilig inzetten op zo’n munt. Doe wel altijd je eigen onderzoek en beschouw dit artikel niet als een financieel advies! Cryptocurrencies zijn zeer volatiel en nemen dan ook veel risico met zich mee.

 

#1 Community

De community van een cryptocoin is erg belangrijk als je wilt onderzoeken welke cryptocurrency gaat stijgen. Een community draagt namelijk het succes van de cryptocurrency in kwestie. Een community start vaak vanuit de makers, maar kan ontzettend viraal gaan. Cryptocurrency Safemoon kreeg in korte tijd vele volgers en hodlers van de munt, omdat er een sterke achterban is.

Een sterke community herken je aan:

 • Aanwezigheid op social media, zoals Facebook, Twitter, Instagram, Telegram en Youtube
 • Veel volgers op deze media (en in ieder geval een groeiend aantal volgers)
 • Discussies, vragen en antwoorden, opinie op Reddit
 • Er wordt veel over de betreffende coin gesproken, ook buiten de eigen kanalen om

Door de community achter een cryptocurrency een tijdje goed te volgen kun je snel zien welke cryptocurrency gaat stijgen en welke niet.

 

#2 Fundamentele analyse

Net als bij het beleggen in aandelen moet je een fundamentele analyse hebben kunnen maken van je potentiële investering. In zo’n fundamentele analyse leg je als het ware de basis van de crypto vast. Je bestudeert het team achter de crypto, de ambities met de crypto, sterke punten van de munt, zwaktes van de munt, de techniek enzovoorts.

Een sterke fundamentele analyse helpt je het kaf van het koren te scheiden en shitcoins achter je te laten. Zo bepaal je sneller welke cryptocurrency gaat stijgen.

 

#3 Technische analyse

Naast de fundamentele analyse heb je ook de technische analyse. Je moet begrijpen hoe de cryptocurrency die je op het oog hebt presteert ten aanzien van haar concurrentie. Waarmee onderscheidt de techniek zich?

Een bekend voorbeeld van een technisch sterke cryptocurrency is Ethereum. Ethereum kwam met smart contracts, waarmee ze direct een voorsprong nam op Bitcoin.

De vraag bij elke cryptomunt moet zijn: hoe is deze cryptocurrency revolutionair ten opzichte van alles wat er al is?

 

#4 Het team achter de crypto

Als je onderzoekt welke cryptocurrency gaat stijgen moet je zeker het team echter de crypto bestuderen. Zij zijn immers de motor die de boel draaiende houden.

Een paar vragen die je zou moeten kunnen beantwoorden om van een succesvol team te spreken:

 • Wie zit er achter de cryptocurrency?
 • Zijn hun expertises bewezen?
 • Welke ambities zijn er?
 • Zijn de ambities realistisch?
 • Hoe is de staat van dienst van ieder teamlid?

Je kijkt met deze vragen voorbij de cryptocurrency. Bezoek profielen op social media en sla LinkedIn daarbij niet over als je ieder teamlid screent. Zijn zij jouw geld waard?

 

#5 Leiderschap

Het team achter de cryptocurrency is van belang, maar de leider (vaak CEO) net zo goed. Deze neemt namelijk de belangrijke beslissingen, voer de visie uit en is verantwoordelijk voor alles wat met de cryptocurrency te maken heeft.

Zoek dus uit wie de CEO is en onderwerp deze aan een grondig onderzoek. Bezoek profielen op social media, graaf in het verleden en zoek naar eerder behaalde successen. Je zal snel genoeg zien of je vertrouwen terecht is!

Vragen die je kunnen helpen om deze factor af te vinken:

 • Heeft de CEO zelf ook geïnvesteerd in de cryptocurrency?
 • Welke kennis en kunde heeft de CEO op het gebied van cryptocurrency en blockchain?
 • Hoe lang is de CEO al CEO?
 • Wat wordt er over de CEO gezegd op andere media?

 

#6 The Whitepaper

Nieuwe cryptomunten brengen altijd een whitepaper uit. Doen ze dat niet? Dan weet je vaak al genoeg. In de whitepaper wordt verteld wat de cryptocurrency inhoudt. Er staat te lezen wat het doel van de crypto is, hoe de onderliggende techniek werkt en gebruikt kan worden, welke voordelen de cryptocurrency te bieden heeft en vaak een stukje visie.

De whitepaper is verreweg de beste manier om zicht te krijgen op waarin je gaat investeren. Eigenlijk mag je geen dollar investeren voordat je de whitepaper goed gelezen hebt.

In sommige gevallen zijn de whitepapers technische verhalen met veel jargon. Laat je daardoor niet afschrikken. Stel je vragen in Facebookgroepen, online en doe onderzoek. Het is altijd de moeite waard om een whitepaper te lezen en het helpt je om meer vertrouwen te krijgen in een cryptocurrency.

Let bij de whitepaper altijd op de ambities. Zijn die realistisch of te hoog gegrepen? Een andere belangrijke graadmeter is de spelling in de whitepaper. Een serieuze whitepaper heeft aandacht nodig en is dus goed gespeld. Als een team haar whitepaper al niet serieus neemt, is het nog maar de vraag of dat dan wel het geval is met de cryptocurrency zelf.

Wil je succesvol in kunnen schatten welke cryptocurrency gaat stijgen? Lees dan zeker de whitepaper.

 

#7 De roadmap

Ook de roadmap is op de website van elke zichzelf respecterende cryptocurrency terug te vinden. In deze routekaart kun je zien wat de plannen zijn op korte en lange termijn. Veelal wordt per kwartaal opgesomd wat er gaat gebeuren.

Let erop dat er duidelijke doelstellingen verwoord zijn. Is een doel specifiek omschreven, te meten, acceptabel en realistisch? Dan heb je mogelijk goud in handen.

Op de roadmap is ook te zien wanneer de crypto verwacht toegelaten te worden tot exchanges en wanneer er updates zijn. Die momenten kunnen zorgen voor flinke schommelingen in de prijs.

 

#8 Visie

In de whitepaper staat vaak de visie vermeld. De visie is erg belangrijk. Je kunt er namelijk een inschatting voor de lange termijn mee maken. Zal de cryptocurrency het komende jaar relevant zijn? En blijft het dat de komende vijf, tien of zelfs twintig jaar?

Allemaal informatie die je uit de visie moet kunnen filteren. Staat de visie niet in de whitepaper? Dan ongetwijfeld elders op de website. Een cryptocurrency zonder visie is als een vliegtuig zonder piloot.

 

#9 Prijs en prijsgeschiedenis

Het laatste wat je wilt is te hoog instappen in een cryptocurrency. Onderzoek dan ook altijd de huidige waarde van een munt en de waarde in het verleden.

Cryptocurrencies zijn volatiel en gevoelig voor trends. Wanneer waren er dips in de cryptocurreny en zijn die dips ergens naar te herleiden? Gebeurt het vaker? Krabbelt de crypto snel weer op uit zo’n dip?

De prijzen zijn natuurlijk niet de voorspellen, maar de market cap (marktkapitalisatie) is een mooie graadmeter om te bekijken wat nog mogelijk is. De market cap bereken je door het aantal verkochte munten te vermenigvuldigen met de huidige koers.

Over het algemeen zien we dat cryptocurrencies met een lagere supply hoger gewaardeerd worden dan cryptocurrencies met een hoge supply. Let wel: dat betekent niet dat cryptomunten met een hoge supply aanzienlijk kunnen groeien.

 

#10 Reputatie

Hoe is het gesteld met de reputatie van de cryptocurrency? Welke cryptocurrency gaat stijgen valt en staat aanzienlijk met wat er over de cryptocoin gezegd wordt, vooral op sociale media. Wordt een cryptocoin geassocieerd met spam en fraude? Dan is de reputatie snel om zeep geholpen. Dit hoeft overigens lang niet altijd terecht te zijn! In april 2021 werd de cryptocurrency Refinable (FINE) gelanceerd. Deze zou voor aan laag bedrag te koop komen bij diverse exchanges, maar door het enorme succes werd die prijs heel erg hoog. Mensen die te lang hadden gewacht met het kopen van FINE konden dat niet meer doen voor de voorspelde $ 0,03, maar betaalden er maar liefst $ 8 voor! Al snel werd er van fraude en spam gesproken door deze mensen, terwijl de stijging voornamelijk te verklaren was door de populariteit. In de dagen die volgden heeft Refinable aardig wat klappen opgevangen. Desondanks wist de munt te herstellen naar een koers van rond de $ 3.

 

Crypto kopen. Doe je zelf onderzoek of laat je je begeleiden?

We krijgen regelmatig het verzoek of we kunnen begeleiden bij het aankopen van nieuwe cryptocurrencies. Op de website delen we regelmatig onze visie bij bepaalde munten, maar we geven geen financieel advies. Wat we wel adviseren is om ofwel zelf heel gedegen onderzoek te doen naar een cryptocurrency of je te laten begeleiden door een expert.

Harm van Wijk en Jan Robert Schutte, de experts achter de cursus Crypto x10, hebben heel veel ervaring in investeren in crypto. Sterker nog, ze hebben in een jaar tijd hun inleg vertienvoudigd. Dat kun jij ook, als je je aan hun stappen houdt. Het voorwerk hebben zij al voor je gedaan, want ze delen potentiële succesvolle cryptocurrencies met je. Zij hebben regelmatig weten te voorspellen welke cryptocurrency gaat stijgen! Zo hoef jij de analyse niet zelf te doen, maar kun je wel winst pakken.

De investering in deze cursus is vrij hoog, maar daarmee ook exclusief. Bovendien, wie de stappen in de cursus goed volgt, heeft de investering er in no time weer uit!

Profiteren van de kennis van deze heren én kant-en-klare crypto boodschappenlijstjes? Meld je dan snel aan.

Crypto x10 (pak 50% korting!)

Liever eerst een gratis crypto cursus volgen? Meld je dan aan voor de gratis crypto training van Crypto Community.

Gratis crypto cursus