Shiba Inu: 28 miljoen procent gestegen. (Grote kans op meer stijging!)

Shiba Inu is niet alleen maar de naam van een hondenras, maar ook de naam van een cryptocoin die op deze honden gebaseerd is. Shiba Inu (SHIB) werd ontwikkeld als knipoog naar de Dogecoin, die ook – in eerste instantie – vooral als grap was bedoeld. Waar Dogecoin zich intussen bewezen heeft als krachtige crypto coin, is ook Shiba Inu geen lachertje meer. De Shiba Inu coin is namelijk in één jaar tijd maar liefst 28% gestegen. Anders gezegd: wie een in oktober 2020 voor € 100 in SHIB stopte, is daar nu meervoudig miljonair mee geworden. € 100 tegen een stijging van 28 miljoen procent levert namelijk € 28 miljoen euro op.

Wat is Shiba Inu?

De Japanse jachthond Shiba Inu is de meme die gebruikt wordt bij deze cryptomunt. Een memecoin staat er niet om bekend een toegevoegde waarde te hebben. Zoals Bitcoin, Ethereum, Ripple, Stellar Lumens en Aquagoat voorbeelden zijn van cryptomunten die wel een achterliggende technologie of filosofie hebben (denk aan blockchain, uitwisselen van gegevens, banktransacties en het ondersteunen van goede doelen), heeft Shiba Inu dat allemaal niet.

De Shiba Inu crypto coin is gemaakt om de blockchain van Ethereum en dient puur als betaalmiddel. De makers vinden dat iedereen Shiba Inu coins op de beurzen moet kopen, omdat er zo een eerlijke en volledige verdeling van tokens is. Er lijkt op die manier geen sprake te zijn van een “rug pull” en dat schept vertrouwen.

Omdat SHIB geen achterliggende technieken heeft, moet ze het enkel en alleen hebben van de hype en de enorme verkoop.

 

Memecoins

De Shiba Inu noemden we al een memecoin. Een memecoin is feitelijk een munt die niet heel serieus bedoeld is. Dogecoin was het eerste bekende voorbeeld van een memecoin. Omdat Dogecoin de shiba inu jachthond gebruikte als logo, is dat door veel nieuwe tokens overgenomen. Intussen zijn er honderden, zo niet duizenden memecoins gebaseerd op dit hondje. Deze memecoins hebben namen als DogeBaby, DogeDealer, DogeDash en DogeBTC.

Het risico met veel van deze memecoins is dat ze tijdelijk floreren en zo aan populariteit winnen. Op het moment dat de waarde toeneemt, verkopen de makers hun eigen tokens en verlaten het bedrijf. De holders blijven met waardeloze memecoins achter.

 

Elon Musk

Als we kijken naar de populariteit van crypto speelt Tesla-oprichter en SpaceX-tycoon Elon Musk een grote rol. Via zijn tweets lijkt hij in staat te zijn cryptomunten naar de maan te helpen, maar net zo gemakkelijk de nek om te draaien. Het ene moment is hij vol van Bitcoin en stijgt de koers, om het volgende moment te zeggen dat Bitcoin milieuvervuilend is en de waarde tot een dieptepunt te laten zakken.

Dogecoin heeft baat gehad bij Elon Musk, want toen Musk vertelde zelf in Dogecoin te investeren, vloog de prijs omhoog.

Eind oktober 2021 heeft Musk laten weten dat hij geen SHIB bezit. Er was een tijdelijk moment van waardedaling, maar de dagen die daarop volgen steeg de Shiba Inu coin gigantisch. Duidelijk teken dat SHIB Elon Musk niet nodig heeft om te groeien.

Elon Musk houdt geen Shiba Inu.

Op de vraag van een Shiba holder antwoordt Elon Musk dat hij “none” SHIB hold. Twitter, 24 oktober 2021.

 

Koersen schieten nog altijd omhoog

Op het moment van schrijven is de Shiba Inu coin $ 0,000076 waard. Ooit begonnen op $ 0,00000006 is de Shiba Inu nu dus al 138 miljoen procent gestegen.

Er zijn genoeg redenen om aan te nemen dat de koersen blijven stijgen, namelijk:

  • De Shiba Inu coin kent intussen miljoenen trouwe volgers op sociale media die middels hashtags als #shibainuarmy laten weten de Shiba Inu coin te holden.
  • Grote beurs Robin Hood oriënteert zich op de Shiba Inu coin om deze te listen, wat tot een volgende explosie kan leiden.
  • Shiba Inu noemt zichzelf de Dogecoinkiller en is vastbesloten het succes van Dogecoin te overtreffen.
  • Binnen de algemene lijsten van alle cryptocurrencies, duikt Shiba Inu regelmatig op in de top 10, waarvan enkele keren ook al binnen de top 5.

 

Wordt Shiba Inu $ 1 waard?

Een vraag die op internet veel gesteld wordt is of SHIB $ 1 waard kan zijn of misschien $ 0,1 of $ 0,01. In alle drie de gevallen betekent dit dat er nog wat nullen opgegeten moeten worden en de waarde nog verduizend-, vertienduizend- of verhonderdduizendvoudigt. Anders gezegd: wie nu € 100 in Shiba Inu stopt zou in dat geval nog € 100.000, € 1 miljoen of zelfs € 10 miljoen kunnen maken.

Hoopvolle berichten op sociale media, maar hoe realistisch zijn die berichten?

Als je er van uit gaat dat de Shiba Inu in totaal 1,000,000,000,000,000 tokens heeft (een biljard in het Nederlands, een quadrillion in het Engels), zou dat betekenen dat de munt bij $ 1 per Shiba Inu coin een waardering van $ 1 biljard dollar heeft. Dat is ongeveer 55 keer zoveel als het Nationaal Bruto Product van de Verenigde Staten (volgens Wikipedia $ 17.947.000.000.000) of 13 keer zoveel als het NBP van de hele wereld ($ 73.170.986.000.000 volgens Wikipedia).

Dat is niet heel aannemelijk. Een tiende of honderdste van $ 1 (dus $ 0,1 en $ 0,01) overtreft deze NBP’s ook nog eens, dus ook die verwachting lijkt ver gezocht.

Wat wel kan gebeuren is dat een groot deel van de coins verbrand wordt en er schaarste ontstaat. Daardoor zou de waarde wel flink kunnen stijgen, maar zeer waarschijnlijk niet naar $ 0,01 of hoger.

Wel is het goed om hier een grote disclaimer bij te plaatsen: want niets is zeker. Kijk maar naar de Bitcoin zelf. Ooit werd er met honderden Bitcoins 1 pizza afgerekend. Ruim tien jaar later zou diezelfde pizza miljarden dollars waard zijn… Bovendien is het doel van cryptocurrency om los te komen van het bancaire systeem. Dus eigenlijk moeten we helemaal niet kijken naar zaken als BNP.

Shiba Inu houdt de gemoederen in ieder geval goed bezig. Een munt om in de gaten te houden.

 

SHIB kopen

Toch maar op safe spelen? Je zou een volgende stijging van nog eens 28 miljoen vast niet willen missen. De crypto coin SHIB is onder meer te koop via Binance. Maak hier een account aan en schaf vervolgens je SHIB aan.

 

Mis de volgende boot niet

Wil jij voorkomen dat je de volgende boot ook mist? Laat je dan uitgebreid informeren over welke cryptocurrency gaat stijgen volgens de experts. De crypto cursus X10 leert je niet alleen de signalen goed te lezen, maar trakteert je ook op regelmatige basis op een overzicht van altcoins met een zeer hoge potentie, zoals de volgende SHIB.

Crypto x10 (pak 50% korting!)