Avalanche trekt zich niets aan van rode cryptobeurs. AVAX beter dan Ethereum?

Het mag duidelijk zijn dat het er momenteel niet rooskleurig uit ziet in cryptoland. Eerder roodkleurig, want de ene na de andere cryptocoin bereikt dieptepunt na dieptepunt. Allemaal in navolging van Bitcoin die door de ene naar de andere steunlijn valt. Echter trekt Avalanche zich daar niets van aan. Is dit dan het moment waarop de Ethereumkiller inderdaad beter is dan Ethereum zelf?

AVAX

De AVAX cryptomunt heeft een behoorlijke groei doorgemaakt in het afgelopen jaar. Avalanche werd ontwikkeld om een einde te maken aan de pijnpunten en irritaties die rondom het Ethereum-netwerk zijn ontstaan: zeer trage transacties en aanzienlijk hoge kosten.

Avalanche van Ava Labs zette een stevigere blockchain neer en combineerde daarbij al het goeds van Bitcoin, Ethereum en Polkadot. Dit leverde een snelle, veilige en bovendien milieuvriendelijkere manier op om transacties op de blockchain te valideren. Het duurde dan ook niet lang voor Avalanche in de top 10 populaire cryptomunten aller tijden kwam te staan.

 

Rode januari

Het begon mis te gaan in januari 2022. De cijfers op de cryptobeurzen kleurden dieprood na aankondigingen van de Fed (Amerikaanse Federal Reserve) dat het haar soepele geldbeleid aangaande crypto zou gaan afbouwen. Bitcoin ging onderuit en trok vrijwel alle coins met zich mee. Wekenlang hielden de gemoederen de cryptowereld bezig. Is het einde van Bitcoin nabij? Zijn we klaar met crypto? Dergelijke vragen zoemden over het internet.

Avalanche kleurde in eerste instantie ook rood en verloor zo’n dertig procent aan marktwaarde.

 

Stijging van 12% in een week tijd

Op zondag 30 januari gloorde er echter hoop aan de horizon voor Avalanche holders. De cryptomunt AVAX liet namelijk een zevendaagse stijging van 12% zien (intussen is dat iets afgenomen). De koersstijging komt neer op iets meer dan 1% en dat betekent eindelijk groene cijfers voor Avalanche.

Ook andere munten doken weer op in het  groen, waaronder Bitcoin met 6,6% en Ehtereum met 5%. Dat lijkt fors meer, maar als je dat afzet tegen de grootte van de munten, valt wel op dat Avalanche enorm in trek is!

 

Waarom Avalanche?

Waarom is Avalanche de cryptomunt om nu in te beleggen, als je het vraagt aan grote cryptokenners. Een rondje social media geeft antwoord op die vraag. Zo heeft Avalanche het potentieel om de concurrentie met Ethereum aan te gaan, omdat het een zeer solide basis heeft (niet gek, want Avalanche heeft geleerd van de fouten die Ethereum, Bitcoin en Polkadot maakten). Anderen zien zelfs dat Avalanche een top 5 cryptomunt zou kunnen worden.

De reden voor die vraag is simpel: “Er is veel vraag naar AVAX.”

 

Binance en Coinbase

Een andere reden die het succes van Avalanche verklaart is dat de twee grote cryptobeurzen Binance en Coinbase Avalanche hebben omarmd. Op beide beurzen is het namelijk mogelijk om opnames en stortingen te doen in Avalanche (zonder dat er eerst gewisseld hoeft te worden). De verwachting is dat veel andere beurzen zullen gaan volgen, nu Avalanche een podium heeft gekregen op Binance en Coinbase.

 

AVAX kopen?

Wil jij de kans niet missen en ook wat AVAX toevoegen aan je portfolio? Koop dan vandaag nog AVAX bij Binance of Litebit.