Het is weer groen op de cryptomarkt

Eindelijk, na een ijskoude januari op de cryptomarkt, lijkt er weer wat groen in zicht te zijn. Cryptomunten als Bitcoin, Ethereum en Ripple hebben een flinke groei laten zien de afgelopen dagen.

Koersdaling

Na de fantastische sluiting van de Bitcoin aan het einde van 2017, zakte de koers ineens dramatisch in. Berichtgeving over banken in Azië die de munt aan banden zouden leggen, beloften van de Chinese regering om crypocurrencies te verbieden én het verbod om cryptogeld te kopen met geleend geld (credit cards) zag het er niet al te best uit.

Naast de Bitcoin – die zakte van $ 20.000 naar amper $ 7.000 – zakten ook Ripple, Ethereum, Litecoin, Stellar Lumens en tal van andere grote munten ineen.

Elk jaar in januari

Wie de grafieken heeft bestudeerd zal zien dat er elk jaar in januari een koersdaling is, los van de nieuwsberichten. Tot nog toe zakte Bitcoin elk jaar gruwelijk onderuit om vervolgens steviger terug te komen. Gezien de koersdaling van eind 2017 wordt dat als een enorme daling gezien, maar voor Bitcoin HODL-ers is het helemaal niet zo spannend: “Dat is gewoon hoe de Bitcoin werkt.”

Gaat de groei door?

Experts en cryptotraders hopen dat de groei zich vanaf nu door gaat zetten. De groei is nog minimaal, dus enig negatief bericht kan weer voor rode cijfers zorgen. Desondanks blijft er in de cryptowereld vreselijk veel vertrouwen in al die munten, waardoor de stijgende koersen best eens door zouden kunnen gaan.

Misschien ook dat het bericht dat de Amerikaanse Senaat bekend maakte makkelijker met Bitcoin om e gaan, daarin meespeelt. Minder regulering is immers in het voordeel van digitale valuta.

Meer vertrouwen, meer aankoop

En een andere factor die van invloed is op de waardestijging is dat er weer meer vertrouwen is in de Bitcoin en aanverwante munten. Meer vertrouwen betekent vanzelf dat meer mensen in gaan stappen en er dus meer aankoop van cryptomunten is. Daardoor zal de waarde ook gaan stijgen. Voor nu ziet het er dus naar uit dat we een groen voorjaar tegemoet kunnen zien.