Nieuwe cryptomunten ontdekken

Nieuwe cryptomunten bieden tal van mogelijkheden. Je zou maar net die crypto gem vinden die to the moon gaat. Hoe ontdek je die nieuwe crypto? In dit artikel leggen we je uit hoe je nieuwe cryptomunten tijdig kunt signaleren én hoe je daar optimaal van profiteert.

Waar koop je nieuwe cryptomunten?

Als je wil beginnen met crypto is het goed om te weten dat je nieuwe cryptomunten – en ook oude cryptomunten – niet gewoon bij de bank kunt kopen. Het hele idee achter cryptovaluta is immers dat de banken gepasseerd kunnen worden en je bezit niet gereguleerd wordt door de overheid.

Nieuwe cryptomunten koop je bij cryptobeurzen. Je hebt hier een gemakkelijke en meer ingewikkelde weg in. Die behandelen we zo. Eerst even naar de centrale banken.

Nieuwe cryptomunten ontdekken. Elke dag komen er vele nieuwe munten bij.

Nieuwe cryptomunten ontdekken? Elke dag komen er veel munten bij.

Nieuwe cryptomunten kopen bij centrale banken

Hoewel banken met het idee spelen om cryptovaluta toe te staan, zijn ze niet de place to be wat nieuwe cryptomunten kopen betreft. Banken doen moeilijk over crypto, omdat bezittingen van cryptogeld niet te traceren zijn. De transparantie die banken de overheid dienen te bieden, zijn er niet met crypto.

Dat is ook het hele idee van crypto.

Bitcoin werd uitgevonden om gedecentraliseerd te zijn, onafhankelijk van banken en regeringen en door iedereen te gebruiken. Het enige waar je je bank voor nodig hebt, is om een klein beetje geld over te zetten naar een cryptobeurs.

 

Nieuwe cryptomunten kopen via cryptobeurzen (makkelijk)

Nieuwe cryptomunten kopen via cryptobeurzen is de makkelijkste manier. Een cryptobeurs wordt in het Engels crypto exchange genoemd. Het is de plaats waar fiat geld (euro’s, dollars) gewisseld kunnen worden voor honderden nieuwe cryptomunten. Een aantal exchanges is intussen actief, maar deze exchanges zijn niet gedecentraliseerd. Anders gezegd: ze geven je gegevens door aan de autoriteiten als daarom gevraagd wordt.

Op zich niets mis mee, tenzij je echt niet wilt dat je cryptovermogen te traceren valt. Dan moet je naar een gedecentraliseerde exchange. Bij een cryptobeurs kun je terecht voor het omzetten van je fiat geld in crypto. Je kunt het hier vervolgens ook bewaren en verhandelen.

De beste cryptobeurzen zijn:

Er worden regelmatig nieuwe cryptomunten toegevoegd aan de cryptobeurzen. Je bent er dan vrij snel bij. Maar het kan sneller, als je kiest voor nieuwe cryptomunten kopen bij een gedecentraliseerde exchange.

 

Nieuwe cryptomunten kopen bij gedecentraliseerde exchanges (ingewikkelder)

Liever gedecentraliseerd je nieuwe cryptomunten kopen? Dan kom je terecht op de plaats waar de blockchain voor bedoeld is: het internet waar het aan externe partijen ontbreekt en de gebruikers het samen voor het zeggen hebben. Het is wel ingewikkelder om een gedecentraliseerde exchange te gebruiken om aan nieuwe cryptomunten te kopen.

Hoe werkt het kopen van nieuwe cryptomunten via gedecentraliseerde exchanges?

Je moet een Trust Wallet aanmaken of een Metamask wallet hebben en koppelingen maken met de exchanges in kwestie. Deze exchanges zijn feitelijk gewoon websites waar nieuwe cryptomunten aangeboden worden die je vervolgens kunt kopen door Bitcoin, Ethereum of Binance over te maken. Dit heet swappen.

Voorbeelden van gedecentraliseerde exchanges zijn:

  • Pancakeswap (Binance blockchain)
  • Uniswap
  • TraderJoe (Avalanche blockchain)
  • Raydium (Solana blockchain)
  • Spookyswap (Fantom blockchain)
Pancakeswap is een gedecentraliseerde beurs. Die biedt veel nieuwe cryptomunten aan, maar is wel gecompliceerd.

Pancakeswap is een gedecentraliseerde beurs. Die biedt veel nieuwe cryptomunten aan, maar is wel gecompliceerd.

Welke nieuwe cryptomunten kopen in 2024?

Dan nu de belangrijke vraag. Welke nieuwe cryptomunt gaat stijgen en welke nieuwe cryptomunten kopen de experts? Het is lastig om daar een klinkklaar antwoord op te geven. Als dat mogelijk was, zouden er veel meer cryptomiljonairs zijn. Toch kun je, met een analytisch vermogen en gezond verstand, aardig ver in de buurt komen van nieuwe crypto met veel potentie. Welke nieuwe cryptomunten je sowieso moet kopen? Dat zijn de volgende.

 

Bitcoin

Bitcoin is zeker geen nieuwe cryptomunt, maar wel de vader van de cryptocurrencies, de allereerste cryptocurrency. Alles valt en staat met Bitcoin. Die eer behoort bitcoin toe. Dat wil zeggen: de Bitcoin koers is terug te zien in vrijwel alle andere cryptoprojecten. Voorlopig zal dat niet gaan veranderen.

Bitcoin moet je dus altijd in je portfolio hebben. Met 21 miljoen bitcoins in de toekomst, zal er vanzelf schaarste ontstaan en kan de prijs nog verder stijgen.

Het is sowieso handig om Bitcoin te hebben, want met Bitcoin kun je ook eenvoudig andere nieuwe cryptomunten kopen.

Als we het over crypto hebben, mag Bitcoin niet ontbreken.

Als we het over crypto hebben, mag Bitcoin niet ontbreken.

Ethereum

Ook Ethereum is geen nieuwe cryptomunt te noemen. De Ethereum blockchain is wel een van de meest actieve blockchains ter wereld. Veel nieuwe projecten worden gelanceerd op Ethereum en om die reden is het dus zeker handig om ether in je portefeuille te nemen.

Ether kun je makkelijk wisselen op alle exchanges, maar is ook van zichzelf waardevol. Op de Ethereum blockchain kun je makkelijk nieuwe cryptomunten kopen.

Ethereum is de tweede grote crypto. Op Ethereum zijn veel andere cryptocurrency gebouwd.

Ethereum is de tweede grote crypto. Op Ethereum zijn veel andere cryptocurrency gebouwd.

Binance coin

Binance coin is een andere coin die je zeker kunt kopen en gebruiken om nieuwe cryptomunten aan te schaffen. Binance coin is de cryptovaluta van crypto exchange Binance. Ook buiten Binance heeft deze coin heel veel waarde. De verwachting is dat de waarde alleen maar zal stijgen, aangezien de activiteit op de Binance blockchain ook toeneemt.

Decentrale echanges zoals Pancakeswap maken volop gebruikt van Binance coin. Ook Binance kun je dus gebruiken als investering en middel. Wacht dus niet te lang met Binance coin kopen. Binance coin is de coin bij uitstek om eenvoudig nieuwe cryptomunten te kopen via decentralized exchanges.

Binance, de grote cryptobeurs, heeft haar eigen token.

Binance, de grote cryptobeurs, heeft haar eigen token.

Welke nieuwe cryptomunten hebben potentie?

Om te bepalen welke cryptocurrency gaat stijgen en wat de beste nieuwe cryptomunten van nu zijn moet je bepalende factoren kennen. Het begint ermee dat je beseft dat een altcoin (alternatieve coin) gekoppeld is aan smart contracts en dus een doel dient. Lost een cryptoproject een probleem op en is daar een crypto coin voor nodig? Dan zit je goed.

 

Smart contracts en nieuwe cryptomunten

Eén ding is zeker: in de toekomst van nieuwe cryptomunten gaan we meer horen over smart contracts. ‘Slimme contracten’ zijn stukjes code die een keten van acties in gang zetten. Bij Bitcoin begon dat met het doen van betalingen. Bijvoorbeeld: Als ik 1 Bitcoin overmaak naar wallet y, verdwijnt die uit mijn wallet x.

Ethereum ging nog een stapje verder en liet ook contracten tekenen via slimme contracten. Zo konden hypotheken, verzekeringen en leningen makkelijker worden verstrekt.

Tegenwoordig is iedere nieuwe blockchain bezig om deze contracten te versterken en te verbeteren. Cryptocurrency IOTA is lange tijd bezig geweest om werkelijk alles om te zetten in een ITTT (If this, then that), waarmee acties elkaar konden opvolgen.

Er zijn plannen om elektrische auto’s automatisch tol te laten betalen in crypto als ze over een tolweg rijden, waarmee lange wachttijden te voorkomen zijn. Ook zijn er bedrijven die hun werknemers dagelijks salaris willen uitbetalen middels crypto. Al die opdrachten worden gevangen in slimme contracten.

Kortom: als een nieuwe cryptomunt bij een slim contract hoort dat er echt toe doet, zit je gebeiteld.

Slimme contracten maken het leven van de gebruikers makkelijker.

Slimme contracten maken het leven van de gebruikers makkelijker.

Welk probleem lossen nieuwe cryptomunten op?

Stijgende cryptomunten hebben één ding gemeen: ze voegen iets toe. De blockchain waarin de cryptomunt een rol speelt, lost een probleem op. Nieuwe cryptomunten doen daar niet voor onder.

Kijkend naar Bitcoin was het probleem dat niet iedereen vrij kon handelen en betalen. Bitcoin wilde een anonieme en gedecentraliseerde omgeving creëren, zonder een derde partij (bank of overheid) die het voor het zeggen had.

Ethereum wilde transacties inzichtelijker maken.

Dit levert weer nieuwe problemen op. Voor Bitcoin is echter veel rekenkracht nodig (milieuvervuiling is dan weer de andere kant van Bitcoin) en dus kwamen er nieuwe blockchains die veel zuiniger werden. Nu zijn er Cardano, Solana en Avalanche. Voorbeelden van nieuwe cryptomunten die antwoord gaven op een vraag.

Slechts enkele voorbeelden van decentralized finance die er nu echt toe doen. De token die bij deze blockchains komt kijken, is dus nodig en waardevol.

 

Is de coin nodig?

Om Bitcoin te laten slagen was er een token nodig. Dat geldt ook bij de zojuist genoemde nieuwe cryptomunten Avalanche, Solana en Cardano blockchains. Hoewel beleggers het vooral belangrijk vinden de waarde van hun geld te laten stijgen door in crypto te beleggen, is het doel van die tokens om een blockchain draaiende te houden.

Ervaren beleggers weten dat en kijken dus verder: is de token nodig om het probleem op te lossen? Als het antwoord op die vraag “ja” is, loont het de moeite van het investeren.

 

Verschillende nieuwe cryptomunten

In de loop der jaren zijn er veel nieuwe cryptomunten bijgekomen. Lang niet elke digitale munt is de moeite van het kopen waard. Welke nieuwe cryptomunt veelbelovend is, hangt dus af van de doelen die de blockchain heeft. Wat de beste crypto van de toekomst wordt, moeten we dus steeds afwachten.

Om een goed beeld te schetsen van de beste nieuwe cryptomunten, maken we onderscheid in drie verschillende categorieën. Zo kunnen we de toegevoegde waarde van digitale munten beter bepalen.

 

Meme coins

Tegenwoordig is er een breed scala aan meme coins die in waarde flink gestegen zijn. Dit begon met Dogecoin en ook door Shiba Inu zijn veel beleggers miljonair geworden. Meme coins bieden geen enkele technologie en lossen geen probleem op.

De waarde van deze meme tokens komt puur uit FOMO en hype. Mensen stappen in omdat ze bang zijn buiten de boot te vallen. Door het succes van enkele van deze meme munten, komen er steeds meer bij. Toch blijft het zoeken naar een speld in een hooiberg om de beste nieuwe cryptomunten in deze categorie te vinden.

Meme tokens in overvloed, maar het blijft zoeken naar een speld in een hooiberg.

Meme tokens in overvloed, maar het blijft zoeken naar een speld in een hooiberg.

Shiba Inu

Toch was het Shiba Inu die een enkeling met slechts $100 investering miljonairs maakte. De prijs van Shiba steeg in enkele maanden miljoenen procenten. Er was een portefeuille actief die voor $ 14.000 was aangeschaft en op een zeker moment $ 8 miljard waard was. Shiba Inu is geen nieuwe cryptomunt meer te noemen, maar er zijn genoeg nieuwe cryptomunten die even zo goed voor succes kunnen zorgen.

 

Dogecoin

Dogecoin is een van de andere munten met een hond als boegbeeld. De Dogecoin begon als een grap en biedt geen enkele waarde. Het lost geen probleem op en was enkel een collectors item voor cryptofanaten.

Maar door een tweet van Elon Musk (Tesla en SpaceX-baas) steeg de munt aanzienlijk en werd er kunstmatige waarde gecreëerd. Veel Dogecoins bezitters werden stinkend rijk. Een liefde voor crypto tokens met honden was het gevolg.

Dogecoin is onlosmakelijk verbonden aan Elon Musk. De waarde steeg explosief na een tweet van de Tesla-baas.

Dogecoin is onlosmakelijk verbonden aan Elon Musk. De waarde steeg explosief na een tweet van de Tesla-baas.

 

Nieuwe cryptomunten in dApps en blockchain projecten

Wil je meer zekerheid? Dan is het goed om te kijken naar altcoins die actief worden gebruikt in dApps en op blockchain projecten. dApps zijn gedecentraliseerde applicaties, oftewel toepassingen die men kan gebruiken op een platform.

Denk aan exchanges, maar ook aan games of stukjes software en code. Hieronder volgt een aantal onafhankelijke blockchains met veel potentie.

 

Nieuwe cryptomunten: Solana

Vandaag de dag behoort Solana tot een van de beste nieuwe cryptomunten om nu in te investeren, omdat ze hangt aan een sterke blockchain. Misschien wel het sterkste platform van dit moment. Bitcoin vergt namelijk veel werk om te onderhouden. Transacties op de blockchain moeten worden goedgekeurd. Ook Ethereum hanteert transacties. Maar doordat miners beloond worden door fees, duren die transacties heel lang of zijn ze heel duur.

Solana biedt met haar platform ruimte aan maar liefst 60.000 transacties per seconde tegen kosten onder de 1 cent. Vrijwel gratis dus.

Los daarvan biedt Solana een platform aan ontwikkelaars en worden er op de blockchain steeds meer projecten gelanceerd. Analisten verwachten dat de rol van Solana groter zal worden naarmate de metaverse meer vorm krijgt.

SOL (de crypto van Solana) is te koop via elke respectabele crypto exchange. Koop vandaag Solana en word actief op dit mooie platform. Binnen het platform zijn talloze nieuwe cryptomunten aan te schaffen.

Solana biedt ruimte aan veel nieuwe projecten.

Solana biedt ruimte aan veel nieuwe projecten.

Nieuwe cryptomunten: Cardano

Cardano is een betaalbare nieuwe cryptomunt, die hoort bij de Cardano blockchain. Cardano draait al een tijdje mee en groeit langzaam. Cardano heeft vooral de functionaliteiten van decentrale financiën naar een hoger level getild. Anders gezegd: Cardano hecht waarde aan meer veiligheid, meer snelheid en meer ruimte dan de voorgaande blockchains.

Cardano nam het vooral op tegen Ethereum en Bitcoin, maar is makkelijk aan te passen en speelt ook nu nog goed mee.

De waarde van Cardano´s token ADA ligt veel lager dan bijvoorbeeld Solana. Dat komt door het aantal munten dat beschikbaar is. Bij Cardano zijn dat er duizendmaal zoveel als bij Solana.

Cardano is al jaren favoriet en niet meer weg te denken.

Cardano is al jaren favoriet en niet meer weg te denken. Een van de beste nieuwe cryptomunten.

Nieuwe cryptomunten: Avalanche

Avalanche wilde een paar zaken: afrekenen met hoge transactiekosten, snelle transacties en een goed werkende, schaalbare blockchain. Daarom keek Avalanche bij meerdere blockchains hoe ze dat aanpakten. En zo ontstond het beste uit drie blockchains in één. Avalanche combineert Bitcoin, Ethereum en Polkadot en biedt een ecosysteem met lage transactiekosten.

Avalanche is intussen het startblok voor kleinere munten geworden en zelfs beursgenoteerde bedrijven kijken uit naar samenwerking met Avalanche.

De AVAX cryptomunt is aan te schaffen via elke serieuze beurs.

Avalanche coin doet het goed in de cryptowereld.

Avalanche coin doet het goed in de cryptowereld.

Stable coins

Er is ook nog andere crypto. Omdat de meeste nieuwe cryptomunten erg volatiel zijn en mensen soms behoefte hebben aan zekerheid, wilden ze hun grote winsten veilig stellen. Om nu niet direct crypto om te hoeven zetten in fiat geld (en belasting te moeten gaan betalen) werd een oplossing bedacht: stable coins. Stabiele munten die de waarde van gewoon geld nabootsen. Met stable coins kun je veiliger nieuwe cryptomunten aanschaffen.

 

Tether

Er is binnen iedere decentrale beurs grote capaciteit van tokens die soms ook even “stabiel” moet zijn. Tether was de eerste cryptomunt die daar een oplossing voor bood. Een oplossing voor een probleem dus, maar Tether is geen goede investering voor beleggers. De waarde van de munt zal immers altijd gelijk blijven aan de Amerikaanse dollar.

 

BUSD

Nog zo’n stabiele munt is de BUSD, oftewel de Binance USD. Binance heeft niet alleen een eigen blockchain gebouwd met cryptotoken Binance coin, maar biedt met BUSD tevens stabiliteit voor ieders crypto portemonnee.

Even uit de volatiele markt ontsnappen? Gebruik dan deze stable coins.

Tether en BUSD zijn stable coins

 

Hoe zet je crypto om in geld? (Succesverhaal)

Het is de droom van velen: op een dag wakker worden en beseffen dat je veel geld verdiend hebt met een investering in Bitcoin. Maar wat dan? Als het je bedoeling is om geld te verdienen, moet je die crypto om kunnen zetten in gewoon geld.

Aan de hand van ons eigen Aquagoat.finance succes vertellen we hoe je dat doet. Zo zie je decentralized apps, stable tokens en crypto exchanges in de praktijk.

 

Aquagoat.finance

We kwamen na een tip op het spoor van de nieuwe cryptomunt Aquagoat.finance. Dat was ergens in april 2021. Deels uit FOMO, maar wel met het idee er een mooi artikel over te kunnen schrijven, stapten we met $ 100 in.

De waarde van Aquagoat.finance schoot in de week daarop as en raket de lucht in. Dat kwam grotendeels doordat niemand minder dan Mark Zuckenberg een foto postte van een geit. De Aquagoat-community dook hier bovenop en buitte het uit (Elon Musk en zijn shiba inu in de vorm van Dogecoin, Mark Zuckenberg en zijn geit). Het was ons duidelijk dat dit een hype was en toen onze $ 100 richting de $ 3000 steeg, besloten we uit te stappen.

Mark Zuckenerg tweet over een geit en daarmee ontstond de hype die Aquagoat deed stijgen.

Mark Zuckenerg tweet over een geit en daarmee ontstond de hype die Aquagoat deed stijgen.

Van pancakeswap naar BUSD naar Binance naar de bank.

Maar hoe doe je dat? De munt kochten we via pancakeswap. Dit is een gedecentraliseerde crypto exchange, verbonden met een Trust Wallet. We logden in en verkochten 90% van de tokens. De totale waarde was intussen $ 3800. We verkochten voor ongeveer $ 3500 aan tokens en zetten deze om in BUSD.

Vervolgens konden we opgelucht ademhalen (of niet, want de waarde steeg uiteindelijk nog door en zou voor ons $ 5600 hebben kunnen zijn). De BUSD stond in onze Trust Wallet en bleef $ 3500.

De volgende stap was om het geld uit Trust Wallet te halen. Dat ging heel simpel. We maakten het over naar onze wallet bij Binance. Via Binance hebben we het geld vervolgens opgenomen. Althans, deels, want een groot deel van de $ 3500 staken we in andere projecten.

Dat was mooi op tijd, want niet veel later kelderde de prijs enorm.

 

Ontdek de nieuwe cryptomunten op tijd

Wil jij ook zo’n succes ervaren? Dan bieden onderstaande trainingen, boeken en portfolio’s veruit de beste ingang. Wij hebben goede ervaringen met het crypto portfolio en gebruiken dit nog altijd om nieuwe cryptomunten te ontdekken en munt te slaan uit onze investering.

Succesvol worden in crypto? Gebruik dan de juiste bronnen.

Succesvol worden in crypto? Gebruik dan de juiste bronnen.

Crypto Masterclass

Alles weten over crypto? Niet alleen weten welke nieuwe cryptomunten gaan stijgen, maar ook snappen hoe je die ontdekt? Als jij zelf een crypto deskundig wil worden, moet je de Crypto Masterclass volgen. Dit is veruit de meest complete crypto training van dit moment. Het is gemaakt door Alles over Crypto, een toonaangevende organisatie binnen de cryptowereld.

Bekijk de Crypto Masterclass

Crypto Community

Ben jij de hele dag bezig met crypto en controleer jij graag feitjes over nieuwe projecten, maar kom je handen en ogen tekort om al die veelbelovende crypto te bestuderen? Meld je dan aan bij de Crypto Community.

Niet alleen krijg je dan toegang tot cursussen en ebooks, je gaat ook deel uitmaken van de grootste cryptocurrency gemeenschap van het land. Hier vind je zielsverwanten, die net al jij op zoek zijn naar de beste nieuwe cryptomunten van dit moment.

Ga naar de Crypto Community

Crypto portfolio met nieuwe cryptomunten

Tien interessantste munten worden uitgebreid behandeld in het crypto portfolio. Goed voor vele successen in de niche! Welke crypto munt móet je hebben?

De makers zijn van Alles over Crypto en weten waar ze het over hebben. In het Crypto portfolio krijg je niet alleen een overzicht van de 10 meest veelbelovende munten, maar ook heel veel achtergrondinformatie. Die informatie komt goed van pas als je ook op eigen houtje crypto wil ontdekken.

Wij hebben goed gebruik gemaakt van het crypto portfolio en doen dat nog steeds. Je bent overigens verzekerd van levenslange updates met actuele informatie! (Let op: De handel in crypto is niet zonder risico. Je kunt het geld dat je in crypto hebt gestoken verliezen.)

De beste nieuwe cryptomunten tref je in het Crypto Portfolio.

De beste nieuwe cryptomunten tref je in het Crypto Portfolio.

Bekijk het Crypto Portfolio

Gratis Bitcoin cursus

Eerst eens goed begrijpen wat dat nu allemaal inhoudt, die crypto? Dan is de gratis Bitcoin cursus voor jou bedoeld. Alle ins en outs van de cryptowereld in duidelijke taal aan jou uitgelegd. Aan het einde van de cursus weet jij veel meer over crypto en kun je ook beginnen met succesvol nieuwe cryptomunten kopen.

(Let op: De handel in crypto is niet zonder risico. Je kunt het geld dat je in crypto hebt gestoken verliezen.)

Gratis Bitcoin Training

De gratis Bitcoin training brengt je alles belangrijke details over crypto bij. Ontdek tijdig nieuwe cryptomunten.