Centrale bank van Saoedi-Arabië gaat in zee met Ripple

Wederom goed nieuws over Ripple. De centrale bank van Saoedi-Arabië gaat namelijk een samenwerking met Ripple aan om banken te helpen bij het verwerken van betalingen middels de blockchain.

De centrale bank van Saoedi-Arabië werkt daarbij samen met het fintech bedrijf en onderzoekt manieren hoe Saoedische banken de blockchain in kunnen gaan zetten voor het verbeteren van hun betalingsverkeer.

SWIFT verleden tijd?

Momenteel worden (internationale) transacties wereldwijd gedaan middels SWIFT. Echter is er over SWIFT veel onvrede. Ripple heeft de potentie om SWIFT te vervangen, maar dat zal wel tijd nodig hebben. Toezichthouders in de Golfstaten zijn nog niet zeker over financiële innovaties en hebben ook weinig vertrouwen in cryptocurrencies. En aan het betaalprotocol Ripple kleeft wel degelijk een cryptomunt, de XRP.

Betalen via de blockchain

Het is een goede stap voor Ripple dat Saoedi-Arabië in zee gaat met haar betalingsprotocol. De centrale banken van Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten werken ook zelf aan een cryptomunt, om betalingsverkeer tussen beide golfstaten prettiger te laten verlopen.

De cryptomunt Ripple is de derde grootste virtuele munt qua marktwaarde. De koers van Ripple wordt door experts en investeerders nauwlettend in de gaten gehouden.