Zo werd Chris Larsen miljardair door Ripple

Forbes is bekend van het lijstje met de meest rijkste personen op aarde. Doorgaans dezelfde lijst, maar niet dit jaar. Dankzij cryptomunt Ripple is Chris Larsen ook toegetreden tot de selecte groep van allerrijksten. De digitale cryptovaluta maakt hem in één klap miljardair.

Duizenden procenten winst

Dat je van de ene op de andere dag miljardair kunt worden bewijst Chris Larsen. Doordat hij veel Ripple’s bezit en de prijs van Ripple ineens omhoog schoot, werd hij van het ene op het andere moment miljardair. Hij is overigens niet de enige die rijk is geworden met deze cryptocurrency. De koersen zijn met duizenden procenten gestegen in een jaar tijd.

Top 3

De verwachting is dat Chris Larsen in de top 3 van rijkste mensen ter wereld komt, zodra de waarde van Ripple nog ver toeneemt. Op dit moment is Larsen de rijkste persoon in cryptoland, zo blijkt uit een miljardairsoverzicht van Forbes dat alleen cryptomiljardairs in kaart brengt.

Hoe bereken je cryptomiljardairs?

Makkelijk om te meten of iemand cryptomiljardair is, is het niet. Wie op dit moment miljardair is in cryptogeld, hoeft dat morgen niet meer te zijn. De waardes fluctueren enorm en zijn van seconde tot seconde in beweging. Het is dus lastig om definitief vast te stellen wie de rijkste cryptotraders of –HODL-ers ter wereld zijn…

Wanneer je opgenomen wil worden in het lijstje van meest rijke cryptotraders, moet je in crypto’s minstens een portefeuille van $ 350 miljoen hebben.