Ripple groeit door met 5 nieuwe partners

Aan de koers van de Ripple cryptocurrency XRP is het nog niet echt te merken, maar het gaat goed met Ripple.

BeeTech, Zip Remit, Itaú Unibanco, IndusInd en InstaReM gaan gebruik maken van het betalingsnetwerk dat Ripple biedt.

 

Betalingen via xVia

De reden voor het Braziliaanse BeeTech en het Canadese Zip Remit om gebruik te maken van Ripple is de xVia-oplossing die Ripple biedt. Met deze xVia-oplossing kunnen mensen betalingen over verschillende netwerken uitvoeren, door gebruik te maken van slechts één interface. Los van betalingen kunnen ook documenten worden toegevoegd, zoals offertes en facturen.

 

Opkomende markten

Met name in landen met opkomende markten kan Ripple een belangrijke rol van betekenis gaan spelen. Landen als India en Brazilië hebben nog grote moeite om geld over te maken via de huidige mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld SWIFT.

Ripple kan met haar blockchain-toepassing voor deze landen een makkelijke brug slaan.

Dat het zo werkt mag wel blijken uit het feit dat Itaú Unibanco, de grootste privaatbank van Brazilië én IndusInd, de grootste bank van Zuid-Amerika, ook interesse hebben getoond in Ripple en dan met name in de xCurrent-oplossing.

 

xCurrent-oplossing

RippleNet biedt de xCurrent-oplossing aan. Die zorgt voor end-to-end traceerbaarheid van betalingen in het buitenland.

Naast de grote banken van Zuid-Amerika heeft ook InstaRem – een grote onderneming in Singapore – aangegeven xCurrent toe te willen gaan passen.

 

Versteviging van Ripple’s marktpositie

Ripple is goed bezig. Na het nieuws dat enkele Arabische banken met de cryptomunt en het betalingsprotocol van Ripple in zee zijn gegaan, blijft Ripple aan de weg timmeren.

Als enige gecentraliseerde cryptomunt staat ze dan ook stevig. De koers van Ripple is redelijk stabiel gebleven. Het is de vraag wanneer die koers gaat groeien en Ripple-investeerders hun geluk kunnen beproeven.