Januari 2018: veelbelovende altcoins

Een artikel schrijven over veelbelovende altcoins in zijn algemeen is bijna niet te doen. Je kunt zelf ervaren hoe hevig de cryptomarkt aan het veranderen is. In januari 2018 zijn de koersen hard onderuit gegaan.

Welke altcoins zijn nog de moeite van het kopen waard? We bespreken er 3 met je. Vooraf geven we je kort een advies voor als je serieus van plan bent in altcoins te investeren.

 

Bestudeer de technologie

Een goede altcoin is meer dan alleen een cryptovaluta. Het is een cryptovaluta die gekoppeld is aan een technologie die veelbelovend, innovatief en onderscheidend is. Eigenlijk zou het netwerk belangrijker moeten zijn dan de cryptocoin die eraan hangt.

De technologie achter Bitcoin is bijvoorbeeld de blockchain, een manier om snelle, anonieme betalingen te kunnen verrichten. Deze technologie is weliswaar verouderd, maar werkt nog altijd. Munten die geen technologie achter zich hebben, kun je beter negeren.

 

#1 Ripple

Dé munt van 2018? Grote kans, als we naar Azië kijken. Hier zijn in Zuid-Korea al wetsvoorstellen aangenomen die zich tegen het gedecentraliseerde karakter van cryptocurrencies keren. Met andere woorden: je moet altijd inzicht kunnen hebben in wie de cryptocurrencies beheerst.

Ripple is als enige cryptomunt niet gedecentraliseerd en daarom geliefd bij maar liefst 15 van de 50 grootbanken ter wereld, waaronder enkele in Azië.

Wanneer de cryptomarkt instort, kan Ripple zomaar eens als winnaar uit de bus komen en aanzienlijk in waarde gaan stijgen. Wil jij Ripple aanschaffen? Dat kan het eenvoudigst via de Nederlandse website Litebit.eu.

 

#2 Dentacoin

Een andere munt die het wel eens heel goed zou kunnen gaan doen, is gebaseerd op de tandheelkundige industrie. Dentacoin is met name een veelbelovende munt, omdat er veel nieuws over is. Steeds meer tandartspraktijken sluiten zich aan bij de Dentacoin. Met name in de VS, het Verenigd Koninkrijk en Azië lijkt de Dentacoin terrein te winnen. De dalende koersen hebben vooral te maken met de algemene daling.

De kans dat Dentacoin gaat groeien is groot, net als de ambitie van de ontwikkelaars. Dentacoin moet dé standaard worden in de tandheelkundige industrie. En aangezien iedereen een tandarts nodig heeft, belooft dat veel goeds.

Dentacoin kopen? De snelste weg is via Cryptopia.

 

#3 Stellar Lumens

Stellar Lumens is geliefd, omdat het een verbetering is van de Ripple. Stellar Lumens is sneller, goedkoper en veiliger. Het enige nadeel ten opzichte van Ripple is dat Stellar Lumens net te laat was om de 15 grootbanken voor zich te winnen. Dat maakt ze wel goed door in zee te gaan met giganten als IBM.

De Stellar Lumens is gedecentraliseerd, maar biedt banken wel de mogelijkheid van het netwerk gebruik te maken. En juist die houding en opzichte van de autoriteiten zou wel eens de redding van Stellar Lumens kunnen zijn.

Stellar Lumens zijn te koop via Cryptopia.