Het leven van cryptomiljonair Livaneli Yildiran: “Ik slaap slecht en ga niet op vakantie…”

Misschien herken je hem nog van de televisie? Hij was te zien bij RTL Late Night nadat hij door Vice was geïnterviewd. Livaneli Yildiran begon in 2015 met het handelen in de cryptocurrency Ethereum (met slechts € 100) en is er nu miljonair mee geworden.

Cryptomiljonair welteverstaan.

Livaneli’s verhaal spreekt erg tot de verbeelding. Want wat hij gedaan heeft, willen we natuurlijk allemaal.

Of zijn leven echt zo leuk is, valt nog te bezien. Want Livaneli geeft zelf aan slecht te slapen en niet op vakantie te gaan, omdat de koersen altijd voor gaan.

Wie is Livaneli?

Livaneli Yildiran is 23 jaar oud als hij aan het einde van 2017 circuleert over het internet. Sociale media staan vol met zijn verhaal: van € 100 naar cryptomiljonair.

De Turks-Nederlandse Rotterdammer heeft van zijn hobby zijn beroep weten te maken. Waar hij spelenderwijs begon te speculeren in cryptocurrencies (waarvan Ethereum en Bitcoin slechts enkele voorbeelden zijn) is hij er nu miljonair mee geworden. Desondanks studeert hij nog en heeft hij veel ambities. Onder meer het onder de aandacht brengen van cryptomunten bij mensen die er meer over willen weten.

 

Wat deed Livaneli met cryptocurrencies?

Eigenlijk deed Livaneli wat veel andere mensen met aandelen of cfd’s doen: kopen op het juiste moment en verkopen op een nog beter moment. Dat aankopen kan zijn wanneer de koers van een bepaalde cryptomunt laag staat en het verkopen op het moment dat er winst is.

“De cryptocurrencies fluctueren enorm. Iedere minuut kan er dus een groot verschil zijn in de koersen. Daar moet je handig op in spelen. En als de waardes laag blijven, dan moet je ze gewoon houden. Pas verkopen als het winstgevend is.”

Dat deed Livaneli de afgelopen jaren. En het heeft van zijn € 100 miljoenen gemaakt.

“Het kwam allemaal door een weddenschap,” vertelt Livaneli aan Vice. “Iemand zei dat het me nooit kon lukken om van € 100 een miljoen te maken. Die uitdaging ben ik aangegaan…”

En bij 1 miljoen is het niet gebleven.

 

Kunnen wij dat ook?

Het is nog maar de vraag of we in Livaneli’s voetsporten kunnen treden. Zelf is hij daar nuchter over. Tegen Vice zegt hij: “Toen ik begon waren er nog weinig mensen actief. Het kon heel snel gaan. Van € 100 naar een miljoen bijvoorbeeld. Of dat nu nog kan, durf ik niet te zeggen.”

Daarmee bedoelt Livaneli dat veel mensen de hype zijn gaan volgen en blindelings in cryptomunten zijn gaan investeren, zonder goed naar de nieuwsberichten te kijken over instortende beurzen en landen in Azië die cryptovaluta aan banden willen leggen.

Het zal dus moeilijker worden om miljonair te worden in cryptocurrencies, zeker omdat mensen blind zijn voor de risico’s. “Maar met 1.000 euro inleg kun je nog zeker richting een ton tot een miljoen, als je maar goed inzet.” Het is een kwestie van de markt verkennen en op het juiste moment in- en uitstappen.

 

Handelen zoals Livaneli

Livaneli handelt in cryptocurrencies door in te spelen op koersverschillen. Daarmee profiteert hij zowel van een stijgende lijn als een dalende lijn. Wil jij dat ook proberen? Maak dan eerst kennis met crypto trading via de gratis Bitcoin Training. Hier leer je alle ins en outs over trading in crypto.

Gratis Bitcoin Training