Ripple geaccepteerd door The National Bank of Abu Dhabi

Goed nieuws voor HODL’ers van Ripple: The National Bank of Abu Dhabi gaat het Ripple Transactie Protocol implementeren voor haar betalingen.

 

Ripple

Net als veel andere cryptomunten moest Ripple het de afgelopen weken behoorlijk ontgelden. De koersen gleden onderuit. Bitcoin voorop, maar vrijwel elke respectabele altcoin kreeg een koersterugval voor de kiezen.

Dit nieuws is dan ook meer dan welkom.

 

Meer bewijs voor Ripple

De overstap van de grootste kredietverstrekker van de Verenigde Arabische Emiraten zal meer bewijs leveren voor de werking van het Ripple Transactie Protocol. De waarde van de cryptovaluta zal daardoor enorm kunnen  gaan stijgen.

Het is de bedoeling dat Ripple ouderwetse bankoverschrijvingen (SWIFT bijvoorbeeld) overbodig maakt. Daarmee kunnen banken de klantervaring aanzienlijk verbeteren.

 

Blockchain-technologie

Ripple CEO Brad Garlinghouse reageert op het nieuws: “Banken en hun cliënten hebben gehoord over de belofte van de blockchain om real-time grensoverschrijdende betalingen mogelijk te maken. De meeste banken beseffen dat Ripple dus een belangrijke bijdrage kan zijn voor hun klantenkring.”

 

2018

Eind 2017 werd al voorspeld dat 2018 het jaar van Ripple zou worden. Met de acceptatie van The National Bank of Abu Dhabi is een eerste stap in die richting duidelijk gezet.