Tesla aandelen voorspelling. Wat kunnen we verwachten?

Een Tesla aandelen voorspelling maken is erg lastig, want niets lijkt zo grillig te zijn als de koers van Tesla aandelen. Het ene moment pieken ze, het andere moment storten ze volledig in. Toch is de waarde van een Tesla aandeel aanzienlijk gestegen de afgelopen tijd.

Maar wat kunnen we van Tesla aandelen verwachten in de toekomst? Is het raadzaam om aandelen in Tesla Motors te gaan kopen? In dit artikel zetten we een en ander op een rijtje.

Tesla aandelen voorspelling

Een voorspelling maken kunnen we altijd proberen, hoewel daaruit geen enkele garantie gedestilleerd kan worden. Om een goede voorspelling te maken, moeten we een aantal zaken nagaan:

  • Wat is het risico van beleggen in Tesla?
  • Wat is de waardering van Tesla-aandelen?
  • Wat kunnen we zeggen over het koersverloop?
  • Hoe staat Tesla bekend in de media?
  • Hoe duurzaam is het merk Tesla?

 

Tesla aandelen voorspelling 1: Wat is het risico?

Het risico van aandelen kopen in Tesla is moeilijk in te kaderen. De aandelen schommelen. Dit biedt tegelijkertijd kansen. Maar wie vandaag instapt voor € 1.000 kan dat morgen zien dalen naar € 800, maar ook zien stijgen naar € 1.200. Er is dus een aannemelijk risico als het om Tesla gaat.

 

Tesla aandelen verwachting 2: Wat is de waardering van Tesla-aandelen?

De Tesla-aandelen worden zo hoog gewaardeerd dat in augustus 2020 is besloten de aandelen op te splitsen. Een aandeel werd in vijven gehakt, waardoor de prijs per aandeel omlaag ging (en het ook voor de kleine beleggers weer interessant werd in Tesla te beleggen). Met die waardering zit het dus wel goed?

 

Tesla aandelen voorspelling 3: Wat kunnen we zeggen over het koersverloop?

Weinig koersen verlopen zo grillig als die van Tesla. Dat is zo goed als zeker. Het ene moment bereikt Tesla hoogtepunt na hoogtepunt, het andere moment is er een vrije val te signaleren. Maar… als we goed kijken naar de grafiek hieronder, zien we dat Tesla zich in het verleden altijd weer heeft weten te redden.

Tesla aandelen voorspelling

 

Tesla aandelen verwachting 4: Hoe staat Tesla bekend in de media?

Tesla is een vooruitstrevend merk en is veel in de media terug te zien. Het grote voordeel van Tesla is dat het zich richt op klimaatverbetering. Elektrisch rijden en Tesla zijn twee handen op één buik. Tesla staat dan ook heel hoog aangeschreven. CEO Elon Musk is een ander verhaal. Hij wil ook nog wel eens negatief in het nieuws komen. Aangezien hij aan Tesla kleeft, hebben negatieve uitlatingen van Musk ook invloed op de waarde van een Tesla-aandeel.

 

Tesla aandelen voorspelling 5: Hoe duurzaam is het merk Tesla?

Tesla is een heel duurzaam merk. Elektrisch rijden staat nog aan het begin en Tesla maakt grote sprongen. Tesla loopt ook voorop in deze stoet en zal een belangrijke vinger in de pap gaan houden wat elektrisch rijden betreft. Onlangs is aangekondigd dat Tesla zich ook wil richten op de gemiddelde portemonnee. Daarmee wordt een compleet nieuwe (en zeer grote) doelgroep aangeboord. Tesla kan dus nog wel even vooruit.

 

Conclusie

Een voorspelling van wat de aandelen van Tesla gaan doen is niet makkelijk te geven, omdat er weinig koersen zo fluctueren als die van Tesla. Desondanks laat een kleine analyse zien dat er risico aan de aandelen van Tesla zit, maar dat Tesla zich altijd goed weet te herstellen. Een groot voordeel is dat Tesla een duurzaam merk is, waar we in de toekomst nog veel van gaan horen. Ook vindt Tesla het zelf belangrijk dat haar aandelen te betalen blijven. Zo is onder meer gekozen voor een splitsing.