De Bitcoinboot gemist? Gespreid Bitcoin kopen is de oplossing

Had je maar… in maart 2020 stond de koers van de Bitcoin rond de € 5.000. Een jaar eerder lag het nog rond de € 3.000. En het jaar daarvoor… we willen eigenlijk niet meer horen dat je toen voor ongeveer € 1.000 een hele Bitcoin had gekocht.

Gelukkig ben je niet de enige die het gevoel heeft de Bitcoinboot gemist te hebben. En gelukkig is er een oplossing nu de Bitcoin zoveel waard lijkt te kunnen: in kleine beetjes Bitcoin kopen. In dit artikel leggen we het principe van gespreid Bitcoin kopen uit.

Verschil tussen in één keer Bitcoin kopen en gespreid in Bitcoin investeren

Voor investeerders in crypto is de Bitcoin een twijfel alom. Wel kopen, niet kopen? We hebben allemaal gezien waartoe de Bitcoin in staat is en niemand weet waar we over een jaar staan. Is de Bitcoin dan verdubbeld, verviervoudigd of vertienvoudigd? Een ton waard of een miljoen? Of is de Bitcoin bubbel eindelijk geknapt en is de coin niets meer waard? Dat is niet te voorspellen. We weten het niet. Wat we wel weten is dat we mee willen doen.

Je kan ervoor kiezen om in één keer in te stappen en tienduizenden euro’s spaargeld in Bitcoin te stoppen. Gefeliciteerd als je dat kan, want dat betekent dat je een lekker vermogen hebt. Maar het is ook gedurfd, want de Bitcoin zou een dag later maar halveren…

Daarom adviseren we je in dit artikel om gespreid te investeren en steeds een beetje Bitcoin te kopen. Maak er een doel van om 1 Bitcoin in je bezit te krijgen.

 

Gespreid Bitcoin kopen levert een beter gemiddelde op

Een groot voordeel van gespreid Bitcoin kopen ten opzichte van in één keer tienduizenden euro’s inleggen, is dat je een mooier gemiddelde krijgt. Ter illustratie: Gijs kocht de Bitcoin voor € 48.000, vlak voordat de koers opliep naar € 52.000. Leuk, want hij had die dag € 4.000 winst. Een week later kelderde de Bitcoin echter naar € 42.000 en had hij in één keer € 6.000 verlies.

Xander is sinds het begin van 2020 bezig met Bitcoin te kopen. Hij kocht op verschillende momenten steeds 0,1 en later zelfs 0,05 Bitcoin en betaalde daar in januari 2020 twee keer € 800 (0,2 Bitcoin) voor, in maart € 450 (0,1 Bitcoin), in mei € 800 (0,1 Bitcoin) , in juli € 800 (0,1 Bitcoin), in december € 1.600 (0,1 Bitcoin) en in 2021 in februari € 2.200 (0,05 Bitcoin) en in maart € 2.500 (0,05 Bitcoin). Intussen is zijn Bitcoin op 0,3 Bitcoin na compleet en heeft het hem gemiddeld € 9.950 gekost. Voor diezelfde 0,7 Bitcoin betaal je nu ruim € 30.000.

Dat is toch beter? Uiteraard speelt mee dat hij nog kon profiteren van de lagere koersen in 2020, maar toch. Als je nu gespreid gaat beleggen en geld reserveert voor als de koers zakt, kun je veel meer Bitcoin kopen dan wanneer je het in één keer doet.

 

Lager risico op verlies

Kort samengevat: met gespreid Bitcoin kopen heb je een lager risico op verlies. Sterker nog: je kijkt uit naar verlies, want dat betekent dat de koers daalt en je goedkoper kunt kopen. Daarmee breng je je gemiddelde omlaag.

Stel dat je 0,1 Bitcoin kocht toen de koers € 45.000 was. Gemiddeld betaalde je toen € 4.500 voor 0,01 Bitcoin. Toen de koers gezakt was naar € 41.000 betaalde je € 4.100 voor nog eens 0,1 Bitcoin en dat brengt je gemiddelde naar € 4.300.

 

Vanaf je eerste aankoop doe je gewoon mee

Het is natuurlijk vervelend dat je de boot gemist hebt en de Bitcoin een recordhoogte heeft bereikt. Maar een bekend Japans gezegde luidt niet voor niets: de beste tijd om een boom te planten was 25 jaar geleden, het tweede beste moment is nu.

Start vandaag met het sparen en verzamelen van één Bitcoin. Neem er je tijd voor, afhankelijk van wat je kunt missen.

Open via Litebit.eu gratis een account en begin met gespreid Bitcoin kopen. Want één ding is zeker: vanaf je eerste aankoop doe jij ook gewoon lekker mee!

Ga naar Litebit.eu

Geef een reactie