Aandelen Pharming kopen? Bekijk Pharming koers en ontdek 5 voordelen.

De Pharming koers laat al een jaar lang interessante ontwikkelingen zien. Waarom zijn aandelen Pharming zo populair onder beleggers? De populariteit van het bedrijf heeft vooral te maken met de ambities van Pharming, de eerdere ontwikkeling van het medicijn Ruconest en de medicijnen waar momenteel aan gewerkt wordt.

Lees in dit artikel alles over het bedrijf Pharming, aandelen Pharming, de koers van Pharming, de voordelen van deze aandelen en hoe jij aandelen Pharming aan je portefeuille toe kunt voegen.

Wat is Pharming?

Het Nederlandse biotechbedrijf Pharming (voluit Pharming Group N.V.) houdt zich  bezig met het ontwikkelen van innovatieve therapeutische proteïnen (eiwitten), die kunnen worden ingezet bij (vooralsnog) onbehandelbare of moeilijk behandelbare ziekten.

Pharming heeft zich gespecialiseerd in de productie van menselijke eiwitten met een geneeskrachtige werking. In het geval van genetische onregelmatigheden kunnen de geneeskrachtige eiwitten worden ingezet. Zo kunnen ze onder andere worden gebruikt bij het verhelpen van weefselschade, bijvoorbeeld ontstaan na een operatie of ingreep.

Het bekendste medicijn van Pharming is Ruconest.

 

Ruconest

Ruconest is verreweg het bekendste medicijn uit de koker van Pharming Group N.V. Ruconest wordt gewonnen uit konijnenmelk en kan gebruikt worden bij acute aanvallen van angio-oedeem. Dat is een ziekte waarbij zacht weefsel op kan zwellen.

Ruconest wordt sinds halverwege 2014 ook in de Verenigde Staten verkocht, waarmee Pharming een groot bereik heeft. Het medicijn wordt in de Verenigde Staten ook duurder verkocht.

 

Hoe staat Pharming Group N.V. er financieel voor?

Als je aandelen Pharming wil kopen, is het vooral belangrijk om te weten hoe Pharming Group N.V. er financieel voor staat. In augustus 2014 verkreeg Pharming toegang tot vijf productontwikkeling, toen het een aantal bezittingen overnam van het inmiddels failliete Franse TRM SASU.

Zo mag Pharming zich nu bezig houden met geneesmiddelen en behandelingen van de ziekte van Fabry, de ziekte van Gaucher en de ziekte van Pompe.

Het medicijn Ruconest werd in 2015 door de Amerikaanse Food and Drugs Administration een exclusiviteitsperiode van 12 jaar gegeven. Dat betekent dat er tot in ieder geval 16 juli 2026 geen gelijksoortige middelen mogen worden uitgebracht op de Amerikaanse markt.

Pharming Group sloot in augustus 2019 een overeenkomst af om met Novartis samen te gaan werken aan de ontwikkeling van een medicijn tegen APDS (Geactiveerd PI3K-delta-syndroom), een zeldzame aandoening. Over deze overeenkomst zijn duidelijke afspraken gemaakt en de samenwerking is in volle gang gezet.

Zodra het medicijn af is en wordt goedgekeurd, hoopt Pharming het in 2021 of 2022 op de markt te brengen.

Hieronder een overzicht van de financiën van Pharming (bron).

Overzicht

 

Voordelen van Pharming aandelen

Aandelen Pharming zijn erg geliefd onder beleggers, omdat zij nog volop kansen zien in dit gezonde, ambitieuze farmaceutische bedrijf. Daarnaast heeft Pharming in het verleden al veel voor elkaar gekregen. De voordelen van Pharming aandelen zetten we voor je op een rijtje:

  • Pharming is een ambitieus bedrijf dat op dit moment op veel fronten onderzoek doet en veel medicijnen ontwikkelt;
  • De financiën van Pharming Group N.V. staan er goed voor (zie financiën Pharming);
  • In 2021 of 2022 wordt verwacht dat Pharming Group N.V. een nieuw medicijn op de markt brengt voor de behandeling van APDS;
  • Pharming Group N.V. is momenteel in samenwerking met Novartis bezig met de ontwikkeling van medicijnen tegen de ziekte van Pompe, de ziekte van Gaucher en de ziekte van Fabry;
  • De waarde van een aandeel Pharming is momenteel rond 1 euro, waarmee je je portfolio kunt uitbreiden.

 

Pharming koers

De live koers van Pharming is hieronder in kaart gebracht.

 

Aandelen Pharming kopen bij DEGIRO

Wil jij aandelen Pharming kopen? Bij de Nederlandse broker DEGIRO zijn deze aandelen aan te schaffen. DEGIRO is sinds 2013 actief in Nederland en staat bekend om haar lage tarieven. Meer informatie over DEGIRO vind je hier. Klik op de knop hieronder om naar DEGIRO te gaan. (Waarschuwing: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.)

Ga naar DEGIRO

Geef een reactie