Crypto-kans: Stratos (Wat is Stratos en hoe kun je Stratos kopen?)

Stratos is een nieuwe, veelbelovende speler in de cryptomarkt. Stratos wordt veel besproken in cryptonetwerken op Telegram, Facebook, Reddit en op Twitter. Omdat er veel potentie in Stratos zit, vertellen we je er in dit artikel alles over. Wat is Stratos? Wat doe je met StratosNetwork ? Hoe kun je Stratos crypto kopen?

De antwoorden op die vragen en meer vind je in dit artikel.

Disclaimer

Disclaimer: Dit artikel is informatief van aard en dient niet gezien te worden als een financieel advies. De handel in cryptocurrency kent flinke stijgingen, maar ook diepe dalen. Doe zelf onderzoek alvorens een cryptocurrency aan te schaffen.

 

Wat is Stratos?

Op haar website thestratos.org noemt Stratos zichzelf “The Next Generation of ‍‍Decentralized Data Mesh”. Op zich zegt dat nog niet zoveel, maar in een notendop komt het erop neer dat StratosNetwork meerdere technologieën met elkaar kruist om tot een gedecentraliseerde data architectuur te komen. Zeg maar een zeer modern platform.

Dat platform is erg veelbelovend. Grote namen uit de cryptowereld hebben zich intussen aangemeld als investeerder en daarmee lukt het Stratos om in recordtijd 1,8 miljoen dollar op te halen om haar werk uit te gaan voeren.

Het project is onderscheidend van alle andere cryptoprojecten, omdat het de eerste is die een gedecentraliseerde gegevensarchitectuur neerzet die zowel schaalbaar, betrouwbaar (veilig), zelfregulerend in opslag is en daarmee een solide basis biedt voor de verwerking van gegevens.

 

Stratos in vier pijlers

Om je een completer en visueler beeld te geven van wat Stratos is en wat ze wil doen met haar blockchain, kijken we naar de vier pijlers van het project.

Opslag

StratosNetwork ontwikkelt een gedecentraliseerd opslagnetwerk. Dit netwerk is schaalbaar, betrouwbaar, zelfregulerend en flexibel. Het wordt aangedreven door dataverkeer en geeft op een efficiënte en uiterst veilige wijze toegang tot allerlei gegevens. Gebruikers kunnen gegevens opslaan, ongeacht de grootte en het type.

De database houdt zichzelf schoon door gegevens te verwijderen die overschreven zijn. Daarmee gaat geen document verloren, maar wordt wel het overzicht bewaard.

Blockchain

De blockchain van StratosNetwork is er eentje om goed in de gaten te houden. Het is een sterke, waardevolle blockchain dat voorziet in alle gedecentraliseerde functionaliteiten van andere cryptocurrencies. Stratos noemt haar blockchain ook wel het Stratos Ecosystem, een verwijzing naar een systeem dat zichzelf in stand houdt. Dat doet het netwerk onder meer door de waarde te laten circuleren. Op die manier zullen mensen die crypto coins van Stratos vasthouden, minder geneigd zijn deze te verkopen. Dat helpt om de blockchain – en daarmee het hele netwerk– gezond te houden.

Database

Het netwerk hanteert een gedecentraliseerde database. Dit is een schaalbare database met een hoge beschikbaarheid. Hier komt geen onderhoud bij kijken. De blockchain voorziet de database tevens van de mogelijkheid om binnen Oracle toepassingen te bouwen. Deze kunnen ook andere blockchainprojecten aandrijven.

Computernetwerk

Het computernetwerk van StratosNetwork zit geavanceerd in elkaar. Het is een ‘perfect edge computing’-netwerk en biedt een lage latentie en een Trust Execution Environment voor jouw omgeving. Deze ‘edge computing’ heeft tot doel om het leven makkelijker en slimmer te maken.

 

Wie zitten er achter Stratos?

Op de website van theStratos.org is te zien wie er achter StratosNetwork zitten.

De oprichter is Bin Zhu. Deze tech-influencer heeft al meer dan twintig jaar ervaring in de ontwikkeling van software. Hij is al eerder oprichter geweest van andere succesvolle projecten, zoals Faimdata en het Data Cloud team bij MindGeek. Hier leidde hij het team dat het complete Big Data Ecosystem bouwde. Om aan te geven hoe groot dat project is: PornHub is gebouwd op dit systeem.

CTO Jin Zuo is expert op het gebied van systeemintegratie en infrastructuur. Hij heeft meer dan 15 jaar ervaring en werkte voorheen als ICT-architect bij CN Railway en Beyond the Rack.

Marc-Antoine Dumais is de laatste die we noemen. Hij wordt gezien als de blockchain-expert. Hij heeft 5 jaar ervaring in het ontwikkelen van software en machine learning. Voorheen werkte hij bij Expedia als softwareontwikkelaar.

 

Investeerders in Stratos

Dat er veel vertrouwen is in het project mag wel blijken uit de investeerders. Stratos Network had binnen zeer korte tijd 1,8 miljoen dollar bij elkaar middels een wervingsactie. De grootste namen die hebben geïnvesteerd zijn:

 • Fundamental Labs
 • Kenetic Capital
 • Fenbushi Digital
 • Particle XYZ
 • Spark Digital Capital
 • Bixin Ventures
 • SNZ Holding
 • DFG Capital
 • Nothing Research

 

Waarom Stratos?

Als je op zoek bent naar nieuwe cryptocurrency om in te investeren, is het vaak goed zoeken. Dagelijks komen er honderden – zo niet, duizenden – altcoins bij. De meeste van deze zijn de moeite van het onderzoeken niet eens waard.

Stratos valt om meerdere redenen op:

 • Het team achter Stratos heeft zijn sporen verdiend in de cryptowereld.
 • StratosNetwork komt met een gloednieuw systeem dat volop mogelijkheden biedt.
 • Momenteel is er nog geen directe concurrentie, wat StratosNetwork een voorsprong geeft.
 • Er zijn nog geen tokens uit (de crypto coin van Stratos is nog niet op de markt).
 • De investeerders roepen heel veel vertrouwen op.

 

Voorbereidingen op Stratos te kopen

Op dit moment is de crypto nog niet te koop. Dit gaat op korte termijn veranderen. Wie er snel bij is, kan profiteren van potentiële groei. Let wel: verdiep je ten alle tijden goed in crypto en duik nooit zomaar ergens in. Doe zelf je research!

Wil jij alvast voorbereid zijn om Stratos te kopen? Volg dan de volgende stappen.

1 Download My Trust Wallet op je device

2 Neem een account bij Litebit.eu of Binance

3 Koop bij Litebit.eu of Binance voor een bepaald bedrag BNB coin (dit is de coin die je gaat gebruiken om aan Stratos te komen)

4 Verplaats de BNB naar je adres in de My Trust Wallet

Wacht tot Stratos op de markt komt. Nu zijn er twee opties:

 • Verder met pancakeswap
 • Verder via de website

 

Pancakeswap

5 Open in My Trust Wallet de browser (staat die er nog niet tussen? Surf dan in Safari naar trust://browser_enable en deze wordt toegevoegd)

6 Scroll naar pancakeswap

7 Kopieer de contractcode (volgt later) naar ‘te ontvangen’ en zet je BNB op ‘max’. Je ziet nu het aantal Stratostokens dat je voor BNB kunt kopen.

Het kan zijn dat je de slippage aan moet passen of dat er een andere wijziging benodigd is. De aanwijzingen op pancakeswap zijn vaak vrij duidelijk.

 

Website

5 Open in My Trust Wallet de browser browser (staat die er nog niet tussen? Surf dan in Safari naar trust://browser_enable en deze wordt toegevoegd)

6 Ga naar de website thestratos.org

7 Klik op Airdrop / Tokens

8 Je wordt nu vanzelf naar pancakeswap omgeleid om je bestelling compleet te maken.

Na aanschaf kan het even duren voor de tokens in My Trust Wallet terug te vinden zijn. Ze zijn altijd terug te vinden door in pancakeswap het contractadres te plakken.

 

Meer crypto-kansen?

Ben jij op zoek naar meer crypto-kansen? De crypto cursus Crypto X10 kan je helpen om je investering te vertienvoudigen. Je volgt de cursus van belegger Harm van Wijk en cryptohandelaar Jan Robert Schutte. Zij laten je over hun schouder meekijken tijdens het aankopen en verkopen van cryptocurrencies. Het lukt hen al vele jaren om in een jaar tijd hun investering te vertienvoudigen.

Behalve mooie lessen krijg je in de cursus ook actuele tips om bepaalde crypto wel of niet aan te kopen.

Crypto x10 (pak 50% korting!)