Is Ripple “the dark horse” van 2018?

Ripple’s cryptovaluta XRP wordt door velen gezien als de verrassende cryptocurrency van 2018. De waarde van Ripple neemt toe nu steeds meer grote financiële bedrijven – onder wie onlangs nog de grootste kredietverstrekker van de Arabische Emiraten – met het Ripple Transaction Protocol in zee gaan.

Het grote voordeel van Ripple ten opzichte van alle andere cryptomunten is dat ze geceentraliseerd is en juist gericht is op samenwerking met banken en financiële instellingen.

Top 5 en positieve groei

Een belangrijke reden voor experts om in Ripple te geloven is dat de munt als enige een positieve groei had van de 5 munten in de top 5. Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Bitcoin Cash gleden allemaal flink uit, zeker in de eerste weken van dit jaar.

Potentie

De experts geven ook aan dat er veel potentie in Ripple zit. Zo biedt het veel meer dan Bitcoin (dat alleen maar een alternatief betaalsysteem is) en wil het banken helpen om overzeese transacties sneller (in minder dan 15 seconden) te maken tegen veel lagere kosten (om niet te zeggen gratis).

Ter vergelijking: een overboeking met SWIFT kan zomaar eens drie dagen in beslag nemen. Het is niet gek dat grootbanken met Ripple in zee gaan. En dat komt de waarde van Ripple alleen maar ten goede.

IDT en MercuryFX

Los van The National Bank of Abu Dhabi is Ripple er ook in geslaagd om met telecombedrijf IDT en betalingsservice MercuryFX een deal e sluiten. Nog meer animo dus voor deze bijzondere cryptomunt.

Prijsvoorspellingen

De grote vraag is natuurlijk wat Ripple gaat doen in prijs. Daar is geen eenduidig antwoord op te vinden. Veel deskundigen kijken naar de market cap (totale som van het aantal Ripples in omloop maal de prijs per Ripple) en vinden het moeilijk te geloven dat die toe gaat nemen, waardoor de waarde niet veel meer zal worden dan enkele dollars.

Anderen denken dat $ 10 haalbaar moet zijn als Ripple straks als enige cryptomunt over blijft én zoveel klanten blijft binnenhalen. Op andere websites worden bedragen van tientallen dollars genoemd, maar dan wel over enkele jaren.

Wat Ripple uiteindelijk gaat brengen, zullen we dus moeten afwachten.