Welke crypto kopen? 4 Richtlijnen voor succesvol crypto kopen.

Welke crypto kopen als je geld wil verdienen aan cryptocurrencies? Bitcoin zal zeer waarschijnlijk altijd de nummer 1 cryptocurrency blijven. Maar dat wil niet zeggen dat er geen andere cryptocurrencies aantrekkelijk kunnen zijn om aan te schaffen. Ethereum is namelijk een hele goede tweede gebleken. Dagelijks komen er talloze altcoins op de markt, waarbij zeker mooie projecten zitten. Als je wil weten welke crypto je moet kopen, moet je vooral dit artikel lezen.

Welke crypto kopen om geld te verdienen met cryptocurrencies?

Als het je bedoeling is om geld te verdienen met de aanschaf van cryptocurrencies, moet je vooral kijken naar crypto dat nog de potentie heeft om te groeien. Eerder schreven we een artikel over hoe je kunt bekijken welke cryptocurrency gaat stijgen. Een aantal pijlers uit dat artikel zijn erg belangrijk om te bepalen of een altcoin (elke cryptomunt die geen Bitcoin is) de potentie heeft om veel winst te maken.

  • Market cap versus total supply
  • Community
  • Analyses
  • Prijs- en prijsgeschiedenis

 

Market cap versus total supply

Bij de marktkapitalisatie (beurswaarde) van een cryptocurrency kun je zien hoeveel munten er in totaal verkocht zijn en wat deze samen waard zijn. Wanneer deze waarde uitzonderlijk hoog is (en bijvoorbeeld de waarde van het bruto nationaal product van een aantal landen voorbijstreeft) is de kans klein dat de waarde van een munt nog heel veel zal stijgen.

Wel belangrijk is dan te kijken wat de total supply is. Dit is het totaal aantal cryptomunten dat in omloop is of wordt gebracht. Hoe hoger die total supply, hoe goedkoper de munt zal zijn.

Ter vergelijking:

Bitcoin heeft momenteel een total supply van 18 miljoen munten en op dit moment is 1 Bitcoin $ 40.000 waard. Market cap is ongeveer $ 870 miljard.

Ripple heeft een total supply van 46 miljard munten (2555 keer meer dan Bitcoin) en op dit moment is 1 Ripple $ 1,24 waard.

Tesla heeft een market cap van $ 570 miljard.

De beurswaarde (market cap) van alle Nederlandse bedrijven bij elkaar in 2021 bedroeg $ 1.407 miljard.

 

Community

Cryptocurrencies zijn vaak trending topic op sociale media. Dat komt omdat de oprichters het belangrijk vinden dat er veel over hun crypto gesproken wordt. Zodra een crypto in het nieuws is, stijgt normaal gesproken de interesse en daarmee de aanschaf en waarde.

Een sterke community houdt het gesprek over een crypto gaande en dat kan leiden tot hogere waardes. Munten met een sterke achterban genieten dus vanzelfsprekend de voorkeur.

 

Analyses

Technische en fundamentele analyses geven je een heel goed beeld van de basis van een cryptocurrency. Je kijkt verder dan de waarde op dat moment, want je onderzoekt ook de onderliggende technologie en de mogelijkheden die de cryptocurrency in kwestie nog heeft. Is de crypto welke je wil kopen toekomstbestendig en onderscheidend genoeg om het op te nemen tegen andere munten?

 

Prijs- en prijsgeschiedenis

Wat is een goed moment om in te stappen? Ook daar kun je analyses voor bestuderen. Bekijk de grafieken en stap in op een moment dat de prijs gedaald is om van de volgende stijging te profiteren. Dit moment laat zich niet zo gemakkelijk bepalen als deze regels zich laten lezen. Het is dan ook goed om hier onderzoek naar te doen en gevoel in te krijgen.

Welke crypto kopen en wanneer?

In de grafiek hierboven geeft de paarse lijn een mooi zicht van de beweging van de afgelopen uren. Deze coin is in zeer volatiele tijden erg gaan schommelen, maar laat nu wel een duidelijk patroon zien. Aan het einde van de grafiek zie je dat de waarde weer in een golf naar boven gaat. Een indicatie dat dit een mooi moment zou zijn om in te stappen. Al heb je die zekerheid nooit helemaal.

Vind je het moeilijk om zelf een analyse te maken en grafieken te lezen? Wil je je liever laten leiden en oefenen hoe je zelf keuzes kunt maken? Lees dan wat de experts zouden doen als ze in jouw schoenen stonden.

 

Bepalen welke crypto kopen verstandig is

Geld verdienen met cryptocurrency maakt hebberig en daardoor is de kans groot dat je in een valkuil trapt: heel veel kopen zonder te weten welke crypto kopen nu echt verstandig is. Je zit binnen de kortste keren met een heel uitgebreide portefeuille van cryptomunten die niet de goede kant op bewegen.

Gebruik de pijlers in de alinea’s hierboven om een verstandige keuze te maken of lees nog even verder. Want hoe bepalen wij welke cryptocurrency we moeten kopen en hoe doen de echte experts dat?

 

Welke crypto kopen wij bij Nieuw Financieel?

Nieuw Financieel handelt ook in cryptocurrencies. We hebben in het verleden succes gehad met een aantal munten, waaronder:

  • Ripple
  • Stellar Lumens
  • Dentacoin
  • finance
  • Safemoon

Helaas is het niet zo dat we je nu kunnen adviseren om deze crypto’s te kopen. Ripple hebben wij al sinds begin 2017 in de portefeuille en Ripple is een grillige munt gebleken. Als we kijken naar market cap kunnen we ons nu niet voorstellen dat Ripple nog enorm gaat stijgen. We sluiten het niet uit, maar zouden ons geld er vandaag de dag niet insteken. Dat geldt ook voor Dentacoin. We hebben geluk gehad met een hoge piek vlak na aanschaf, maar over de munt zelf horen we niets meer.

Een jonger project is Aquagoat.finance (kort gezegd Aquagoat). Omdat dit een cryptocurrency is die op handen gedragen wordt door milieufanatiekelingen (Aquagoat helpt mee de oceanen schoon te houden) onderscheidt ze zich van heel veel andere cryptocurrency. We hebben een investering van $ 1.000 in Aquagoat (april 2021) zien stijgen naar maar liefst $ 50.000 (mei 2021) tijdens een piek. Intussen is de prijs weer enorm gedaald en zitten we (op het moment van schrijven) tussen de $ 15.000 en $ 20.000. Toch zou Aquagoat zomaar een goede overweging kunnen zijn, omdat het tokens verbrandt die verkocht worden. Daarmee neemt de totale supply van munten die in de omloop zijn af en creëert men op lange termijn schaarste. En schaarste doet de prijs toenemen.

Verdiep je wel altijd zelf heel goed in de crypo die je wil kopen. Laat je niet leiden door ons artikel, want dat is ter informatie bedoeld en niet als advies.

 

Welke crypto kopen de experts?

Welke crypto kopen de experts op het gebied van cryptocurrency eigenlijk in? Als je antwoord had op die vraag was het niet moeilijk om een keuze te maken.

Het goede nieuws is dat je antwoord kunt krijgen op die vraag. Harm van Wijk en Jan Robert Schutte zijn al jarenlang actieve beleggers en crypto traders. Zij zijn in staat signalen op te vangen en van tevoren te bepalen welke munten succesvolle investeringen zullen zijn. Welke crypto kopen Harm van Wijk en Jan Robert Schutte? Ze delen het met je als je hun cursus X10 met Crypto volgt.

Via onderstaande link krijg je een aanzienlijke korting op deze cursus. Profiteer van hun studies en kennis en koop vanaf nu alleen nog maar winstgevende cryptocurrency.

Crypto x10 (pak 50% korting!)